Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2016. Szeptember 08. 12:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Generali

Csúcsfejlesztésű útburkolat védi a salgótarjáni gyalogosokat

Csúcsfejlesztésű útburkolat védi a salgótarjáni gyalogosokat

Magyarországon évről évre egyre több közúti baleset történik, minden 12 órában meghal valaki az utakon.

A gyalogosok biztonsága sokszor a járművezetők éberségén múlik, de már elérhető egy olyan technológia, mellyel csökkenthető a balesetek száma. A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával országszerte már 23 átkelőhelyen védi a gyalogosokat ez a speciális csúszásgátló útburkolat, mostantól pedig a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok előtt is biztonságban érezhetjük magunkat.

Tavaly Salgótarjánban 185 közúti baleset volt, a Nógrád megyei balesetek mintegy fele itt történik meg. A Sportcsarnok előtti átkelő különösen veszélyes az odalátogató gyalogosok számára: az átkelőnél háromsávos úton kell áthaladniuk, ami ráadásul egy lejtős útszakasz végén található. A sebességkorlátozás így hiába 50 km/h, ha a tábla előtt akár 70 km/h-val is közlekedhetnek a járművek. A kockázat tovább növekszik azáltal, hogy a városközpontból kitiltott tehergépkocsik is főként ezt az utat használják közlekedésre. A körülmények miatt a legkisebb mulasztás is balesetet okozhat, ezért az önkormányzat számára kiemelkedően fontos volt, hogy biztonságosabbá tegye ezt a szakaszt.

A szeptember 6 -án átadott új gyalogátkelő a 21-es számú főútvonal mentén Living Road csúszásgátló útburkolattal készült. Az innovatív magyar technológia vészfékezés esetén akár 50 százalékkal csökkenti a féktávolságot felületi érdessége miatt, színének köszönhetően pedig 70 százalékkal jobban észlelhető a bevont útszakasz.

A Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott burkolatnak köszönhetően a Sportcsarnok látogatói ezentúl nagyobb biztonságban kelhetnek át az útszakaszon.

„Az évek során több baleset is történt ezen a helyszínen, ami miatt törekedtünk arra, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a városunkban élők biztonsága érdekében. Ez a forgalmas gyalogátkelő köti össze az utat az iskola, a sportcsarnok és a kórház között, így kiemelten fontos a biztonságos közlekedés. A csúszásgátló útburkolat a balesetveszély megszüntetését hivatott szolgálni.” - indokolta a speciális felület szükségességét Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.