Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2016. Szeptember 08. 12:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Generali

Csúcsfejlesztésű útburkolat védi a salgótarjáni gyalogosokat

Csúcsfejlesztésű útburkolat védi a salgótarjáni gyalogosokat

Magyarországon évről évre egyre több közúti baleset történik, minden 12 órában meghal valaki az utakon.

A gyalogosok biztonsága sokszor a járművezetők éberségén múlik, de már elérhető egy olyan technológia, mellyel csökkenthető a balesetek száma. A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával országszerte már 23 átkelőhelyen védi a gyalogosokat ez a speciális csúszásgátló útburkolat, mostantól pedig a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok előtt is biztonságban érezhetjük magunkat.

Tavaly Salgótarjánban 185 közúti baleset volt, a Nógrád megyei balesetek mintegy fele itt történik meg. A Sportcsarnok előtti átkelő különösen veszélyes az odalátogató gyalogosok számára: az átkelőnél háromsávos úton kell áthaladniuk, ami ráadásul egy lejtős útszakasz végén található. A sebességkorlátozás így hiába 50 km/h, ha a tábla előtt akár 70 km/h-val is közlekedhetnek a járművek. A kockázat tovább növekszik azáltal, hogy a városközpontból kitiltott tehergépkocsik is főként ezt az utat használják közlekedésre. A körülmények miatt a legkisebb mulasztás is balesetet okozhat, ezért az önkormányzat számára kiemelkedően fontos volt, hogy biztonságosabbá tegye ezt a szakaszt.

A szeptember 6 -án átadott új gyalogátkelő a 21-es számú főútvonal mentén Living Road csúszásgátló útburkolattal készült. Az innovatív magyar technológia vészfékezés esetén akár 50 százalékkal csökkenti a féktávolságot felületi érdessége miatt, színének köszönhetően pedig 70 százalékkal jobban észlelhető a bevont útszakasz.

A Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott burkolatnak köszönhetően a Sportcsarnok látogatói ezentúl nagyobb biztonságban kelhetnek át az útszakaszon.

„Az évek során több baleset is történt ezen a helyszínen, ami miatt törekedtünk arra, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a városunkban élők biztonsága érdekében. Ez a forgalmas gyalogátkelő köti össze az utat az iskola, a sportcsarnok és a kórház között, így kiemelten fontos a biztonságos közlekedés. A csúszásgátló útburkolat a balesetveszély megszüntetését hivatott szolgálni.” - indokolta a speciális felület szükségességét Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 00:40, kedd | Helyi

Esős, záporos, zivataros idő!

A gyakran erősen megnövekvő felhőzetből országszerte sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra

2023. Június 05. 14:00, hétfő | Helyi

Pokoli mélységbe fog fúrni Kína, megdöbbentő, miért van erre szükség?!!!

Minden eddiginél mélyebbre, 10 000 méteres mélységig fúrna le Kína. A cél a 145 millió éves, Kréta Rendszer névre keresztelt ősi kőzetréteg elérése.

2023. Június 05. 09:28, hétfő | Helyi

Szívből adták!

Ismét több doboznyi ajándékot gyűjtöttek az óvodásoknak a Nógrád vármegyei rendőrök.

2023. Június 04. 23:20, vasárnap | Helyi

Meleg, szűrt napsütéses idő.

Délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést.