Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 29. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Csoportos garázdaság miatt eljárás indult pécsi futballszurkolók ellen

Csoportos garázdaság miatt eljárás indult pécsi futballszurkolók ellen

Csoportos garázdaság és rongálás gyanúja miatt indult eljárás több pécsi futballszurkoló ellen, akik a vasárnapi PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzés után megrongálták a stadion egyik falát és egy rendőrautót

- közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.
Az esetről azt írták: a rendőrségre érkezett bejelentés szerint egy vitatott bírói döntés után a hazai szurkolók petárdákat dobtak a pályára, majd a lelátót elválasztó kapun lévő láncot leszakítva bementek a pályára.

Hozzátették, a helyi biztonsági szolgálat a játékvezetőt és a játékosokat bekísérte az öltözőépületbe, így senki nem sérült meg. A rendőrök a bejelentés után rövid időn belül helyreállították a rendet. A stadionból távozó szurkolók később megrongáltak az épületben egy falat, valamint a stadion előtt egy rendőrautót.

A rendőrök beazonosították a bűncselekmény gyanúsítottjait, és hétfőn előállítottak egy 48 éves és egy 31 éves férfit. Gyanúsítotti kihallgatásuk és a további elkövetők felkutatása folyamatban van - áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy külön nyomozócsoportot állt fel az ügy részleteinek mielőbbi tisztázására.

A Pécsi Újság.hu tudósítása szerint a PMFC - a bajnokesélyes az NB III-ban - az utolsó percben, döntetlen állásnál gólt rúgott a Dabasnak. A bíró be is fújta a gólt, majd lesre hivatkozva nem adta meg a találatot - írta a portál. Értékelése szerint a találat győzelmet jelenthetett volna a PMFC-nek, amivel a bajnokság vége előtt bebiztosította volna magának a tabella első helyét, ezzel együtt a feljutást az NB II-be, "azonban egy súlyos és - szándékos vagy nem szándékos - bírói hibának köszönhetően az állás döntetlen maradt".

A Pécsi Újság.hu kitért arra is, hogy a PMFC közvetlen riválisa, a Tiszakécske - ugyancsak vasárnap este - győzött Hódmezővásárhelyen, így egy pont előnnyel a tabella élére ugrott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.