Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Április 12. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Csökkent Putyin támogatottsága egy felmérés szerint

Csökkent Putyin támogatottsága egy felmérés szerint

Az oroszok 55 százaléka voksolna Vlagyimir Putyin államfőre, ha ezen a hétvégén lennének a választások, ami 5 százalékpontos csökkenést jelent 2014 áprilisához képest,

és 15 százalékponttal kevesebb, mint amennyi a tavalyi elnökválasztási év januárjában volt - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont csütörtökön közzétett felméréséből.

Putyin azonban így is magasan több szavazatot kapna, mint potenciális kihívói.

A kérdés ily módon való felvetése pusztán elméleti, mert az érvényes orosz alkotmány értelmében már nem jelöltetheti magát a 2024-es elnökválasztáson. A központ szerint a második helyen Vlagyimir Zsirinovszkij, a liberális demokrata párt vezére végezne, 6 százalékkal, őt pedig 5 százalékkal Pavel Grugyinyin, a kommunisták tavalyi elnökjelöltje követné.

Az oroszok közül a legtöbben, 41 százaléknyian, továbbra is Puytinban bíznak meg leginkább a politikusok közül. Ugyanakkor ez a mutató is csökken: tavaly júniusban a központ munkatársai még 48, 2017 decemberében pedig 59 százalékot mértek.

A második helyen, holtversenyben Szergej Sojgu védelmi miniszterrel, itt is Zsirinovszkij áll, a válaszadók 16 százalékénak támogatásával. Szergej Lavrov külügyminiszterben a válaszadók 14, Dmitrij Medvegyev kormányfőben a 13, Gennagyij Zjuganov pártvezetőben pedig a 8 százaléka bízik meg.

A közvélemény-kutatást március végén egy 1600 fős országos felnőtt reprezentatív mintán végezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.