Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Július 26. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében

Csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében

Nógrád megyében 2014 első félévében havonta átlagosan 14 596 álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban.

Ez a létszám 5738 fővel, 28,2 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.
Az első félévet összegző adatok alapján Tamási Ildikó ismertette: június végén 16 643 nyilvántartott álláskereső volt Nógrád megyében, közülük 2264 pályakezdő.
Hozzátette: a foglalkoztatási ráta 48,1 százalékos volt, amihez nyolc százalékos munkanélküliségi ráta társult. A foglalkoztatás szintje országos viszonylatban a harmadik legalacsonyabbnak számított, míg a munkanélküliségi ráta alapján Nógrád 11 megyét megelőzve a középmezőnybe került.
Tamási Ildikó közölte: június végéig 9776 főre vonatkozó állásigény jelent meg a megyében, 23,7 százalékkal több, mint egy éve. A legtöbb új álláshelyet, 2792 darabot a salgótarjáni térségben rögzítették, a megye további területein 826 és 1742 között változott az álláshelyek száma, és mindenhol a másodlagos munkaerőpiac kereslete dominált.
Az első félévi új álláshelyek közül 7776 közfeladatokhoz kapcsolódott, további 795 fő foglalkoztatásához pedig egyéb támogatást igényeltek a munkáltatók. A közfoglalkoztatási formák iránti kereslet 27,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, miközben 8,6 százalékkal csökkentek az egyéb támogatással társuló álláshelyek. A nem támogatott álláshelyek száma (1205) 275-tel nőtt az egy évvel ezelőttihez képest.
A munkáltatók főként képesítéshez nem kötött álláshelyeket kínáltak az álláskeresőknek. A szakképzettek közül az építőipari, a kereskedelmi és vendéglátóipari, a fém- és villamosipari foglalkozásúak, valamint az irodai adminisztrátorok voltak a legkeresettebbek.
Az első hat hónapban a nyilvántartott álláskeresők 36,9 százaléka vált foglalkoztatottá, ez az eredmény 2,8 százalékponttal kedvezőbb a tavalyinál.

Címkék: álláskereső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.

2024. Május 19. 08:22, vasárnap | Helyi

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

és nem igazán találják a magyarázatot a felhasználók arra, ami az iOS 17.5 telepítése után történik. A LEGUTÓBBI IOS FRISSÍTÉS RÉG KITÖRÖLT MEZTELEN FOTÓKAT ÁLLÍTHAT VISSZA.

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta