Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 02. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében

Csökkent az álláskeresők száma Nógrád megyében

A közfoglalkoztatás mellett jelentősen nőtt a gazdálkodó szervezetek munkaerőigénye Nógrád megyében.

Ez is hozzájárult a munkanélküliségi mutatók javulásához, az álláskeresők számának mérséklődéséhez - tájékoztatta az MTI-t Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.
Tamási Ildikó elmondta: szeptember végén 16 819 nyilvántartott álláskereső volt Nógrád megyében, közülük 2370 pályakezdő.
A pályakezdők száma 24-gyel emelkedett az előző évhez képest, míg a nem pályakezdőké 1759-cel csökkent, a létszámfogyás intenzívebb volt az országos átlagnál - tette hozzá.
A nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességen belül szeptember végén 20,3 százalékos volt, ez a második legmagasabb érték az országban.
Az igazgató hozzátette: a térségben éves szinten az országos átlagnál dinamikusabban bővült a munkaerő-kereslet.
Salgótarjánban és környékén három vállalkozás létesített munkahelyet meglévő ipari épületekben legalább 15 embernek. Három új vállalkozás települt a Bátonyterenyei Ipari Parkba, ezek a tervek szerint 2013-2014-ben indítják a termelést, és összesen 187 dolgozót vesznek fel. A Rétságon új üzemet létesítő cég őszre jelezte a beruházás befejezését, ott 60 ember foglalkoztatását kezdik meg.
Az elmúlt kilenc hónapban 16 cég összesen 362-vel bővített létszámot Nógrád megyében, ehhez kérték az álláskeresők közvetítését. A legtöbb álláshelyhez nem kapcsolódott támogatási igény, legnagyobb számban a salgótarjáni és a balassagyarmati járásban segítették az ügyfelek munkához jutását - mondta Tamási Ildikó.

Címkék: álláskereső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség