Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Július 12. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Csökkent a közúti balesetek száma

Csökkent a közúti balesetek száma

Az ittasan okozott balesetek száma Nógrád megyében növekedett.

Az év első hat hónapjában tovább csökkent a személyi sérüléssel, így a halállal végződő közúti balesetek, valamint az ittasan okozott karambolok száma az elmúlt év azonos időszakához képest - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatójából.
A rendőrség honlapján olvasható előzetes adatok szerint 2013 első felében 6650 személyi sérüléses közúti baleset történt, ami csaknem 3 százalékos csökkenést mutat 2012 azonos időszakához képest. A halálos kimenetelű balesetek száma 12,75 százalékkal, míg a könnyű sérüléssel járó balesetek száma csaknem 4 százalékkal csökkent. A súlyos sérüléssel járó közúti balesetek száma azonban majdnem 1 százalékkal nőtt.
Közúti balesetben tavaly az első félévben 284-en haltak meg, idén június végéig pedig 237-en, ami 16,55 százalékos csökkenés.
Több mint 15 százalékkal csökkent az ittasan okozott, személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma is. Az ittasan okozott baleseteknek az összes személyi sérüléses közúti baleseten belüli aránya a tavalyi 11 százalékról 10 százalék alá esett.
Az ittasan okozott balesetek száma csak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Hajdú-Bihar és Nógrád megyében nőtt. Legritkábban Budapesten történt ittas vezetés miatti baleset, az összes fővárosi karambol kevesebb mint 4,5 százaléka ilyen.
A rendőrségi adatok szerint a tavalyi 27-ről 30 százalékra nőtt a gyorshajtás aránya a baleseti okokon belül. Az elsőbbségi szabályok megsértésének aránya 24 százalék, a kanyarodási előírások megszegése pedig a balesetek 15 százalékát okozta.
A közúti balesetek csaknem 60 százalékát a személygépkocsi-vezetők okozták, míg a kerékpárosok a balesetek 12 százalékáért voltak felelősek. A tehergépkocsi-vezetők okozták a balesetek 10, az autóbuszvezetők pedig az 1 százalékát - derül ki a jelentésből.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 10:25, szerda | Helyi

Az idei júliusi hőhullám csúcsa

Az idei júliusi hőhullám csúcsa 12 fokkal haladja meg az elmúlt évtizedek átlagát. Júliusban erős és elhúzódó hőhullám sújtja Kelet-Európát és a Balkánt,

2024. Július 17. 08:38, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

2024. Július 17. 08:15, szerda | Helyi

Tetőzik a hőség!!!

Egy legyengült hidegfront érhet el minket, emiatt egy árnyalattal mérséklődhet a forróság, de még 30 és 39 fok között alakulnak a maximumok.