Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Június 26. 10:55, kedd | Sport
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csődbe ment a Glasgow Rangers

Csődbe ment a Glasgow Rangers

A futball sem tart örökké, ha nincs mögötte elegendő pénz.

Ezt most legutóbb a Glasgow Rangers rajongói érezhették a saját bőrükön. Az 1873-ban alapított, és valószínűleg világrekordot jelentő 54-szeres bajnoki címet gyűjtő skót klub csődbe ment. Azt nem lehet tudni, hogy mennyivel lógtak a hitelezőknek, de az adóhátralékuk 21,5 millió font volt.

A csapatot működtető gazdasági társaságot már fel is számolták. Ez automatikusan azzal jár, hogy nem indulhatnak a legjobbak között. Az egyesületnek már új tulajdonosa van és az első osztályban érdekelt klubok hozzájárulásával megőrizhetné tagságát, de a skót ligából öt klub már jelezte, hogy nem támogatja a glasgow-i csapat indulását.

A július 4-én sorra kerülő szavazáson kétharmados többségre lenne szüksége a Rangersnek, vagyis gyakorlatilag eldőlt, hogy a kékek a harmadosztályban kezdenek. A futball EB zajában a Glasgow Rangers szép csendben múlt ki. Pedig pár éve még döntős volt az akkor még UEFA Kupaként futó nemzetközi tornán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.