Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Március 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Csínján bánjunk a szabadtéri tűzgyújtással!

Csínján bánjunk a szabadtéri tűzgyújtással!

Az elmúlt hetekben országszerte, így Nógrád megyében is megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma, ami összefüggésbe hozható a szokásosnál korábban megkezdett tavaszi kerti munkákkal.

A statisztikák azt mutatják, hogy az esetek többsége emberi gondatlanságra vezethető vissza, ezért nagyon fontos, hogy a szabályok betartásával előzzük meg együtt a szabadtéri tüzeket – írja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az erdőtűz kockázata jelentősen függ az időjárási viszonyoktól, a száraz és szeles időjárás ideális feltételeket teremt a tüzek kialakulásához, továbbterjedéséhez. Amennyiben tűzgyújtási tilalom van érvényben, az erdőkben – beleértve a kijelölt tűzrakóhelyeket is –, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül is tilos tüzet rakni. A szabadterületi tüzek megakadályozására vonatkozó általános előírás, hogy a terület tulajdonosa, használója köteles a területet éghető anyagtól, száraz növényzettől mentesen tartani. A belterületi hulladékégetés is tilos, a kerti zöldhulladék égetésre pedig csak ott van lehetőség, ahol ezt önkormányzati rendelet megengedi. A korábbi években jelentős eltéréseket mutatnak a statisztikák: 2012-ben összesen 981 esetben, 2013-ban 272, 2014-ben pedig 235 alkalommal keletkezett tűz szabad területen Nógrád megyében.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: kerti munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.