Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2024. Május 24. 14:00, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-ABU DZABI

Cselgáncs-vb - Hetedikek a magyarok a vegyes csapatversenyben.

Cselgáncs-vb - Hetedikek a magyarok a vegyes csapatversenyben.

A magyar válogatott 4-0-ra kikapott a vigaszágon Olaszországtól, így hetedik lett pénteken az Abu-Dzabiban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vegyes csapatversenyében.

Az egy-egy győzelemmel és vereséggel a bronzéremig tartó vigaszágra került nemzeti együttest Pongrácz Bence (73 kg), Tóth Krisztián, Sáfrány Péter (90 kg), Vég Zsombor, Sipőcz Richárd (+90 kg), Pupp Réka (57 kg), Gercsák Szabina (70 kg) és az egyéni küzdelmekben nem szerepelt Czerlau Jennifer (+70 kg, Miskolci VSC) alkotta.
Az első meccsen Czerlau vazaarival kikapott Erica Simonettitől (0-1), majd az olimpiai harmadik Tóth intésekkel alulmaradt Gennaro Pirellivel szemben (0-2). Hasonlóan járt Pupp is Thauany David Capanni Dias ellen (0-3), míg az idén Eb-bronzérmes Pongrácz két vazaarival vereséget szenvedett Manuel Parlatitól (0-4), így eldőlt a párharc, és a további mérkőzéseket már nem vívták meg.
A magyarok - akik a tavalyi vb-n nem vettek részt a vegyes csapatversenyben - hetedikként zártak. A csütörtökön zárult egyéni küzdelmekben a kilencfős magyar válogatott az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik helyet szerzett az Egyesült Arab Emírségekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 08:40, kedd | Helyi sport

Vizes Eb - Hatból öt magyar döntőbe úszott.

A középdöntőkben érdekelt hat magyar közül öt bejutott a keddi finálékba a belgrádi Európa-bajnokság medencés úszóversenyeinek a hétfői nyitónapján.

2024. Június 18. 08:31, kedd | Helyi sport

A Nemzet Sportolói közül öten helyezték el kézlenyomatukat a Sportcsillagok Falán.

A Nemzet Sportolói közül öten, a vízilabdázó Faragó Tamás, a siket asztaliteniszező Ivánkay Márta, a tőrvívó Kamuti Jenő, a sakkozó Portisch Lajos és a párbajtőrvívó Schmitt Pál.

2024. Június 17. 09:05, hétfő | Helyi sport

Különleges Hungaroring-séták júniusban.

Kisebb-nagyobb változtatásokkal, de 38 éve áll a Hungaroring főépülete, amelytől az idei Magyar Nagydíj után búcsút kell vennünk, hogy egy modern, minden igényt kielégítő, szebb és funkciójában is gazdagabb épület vegye át a helyét

2024. Június 17. 08:51, hétfő | Helyi sport

EURO-2024 - Ádám Martin: ha gólt rúgok, az nem a mémek miatt lesz.

Ádám Martin szerint a hangulat nem volt és nem is lesz probléma a magyar labdarúgó-válogatottnál annak ellenére, hogy szombaton a svájciak elleni nyitányon 3-1-es vereséget szenvedett.