Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Június 02. 12:57, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Csat(t)lakozzanak Nógrád vármegyében is!

Csat(t)lakozzanak Nógrád vármegyében is!

A népszerű közlekedésbiztonsági program kampánynyitó rendezvényét tartották meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületében.

A Magyar Rendőrség a közelmúltban indította el Csat(t)lakozz! elnevezésű országos kampányát, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára.

A rendőr-főkapitányság épületében 2023. június 1-jén tartották meg a Nógrád vármegyei kampánynyitó rendezvényt, ahol a megjelent vendégeket és együttműködő partnereket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos vármegyei rendőrfőkapitány köszöntötte. Ezt követően Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ismertette a kampány lényegét és főbb célkitűzéseit.

Kifejtette, elsődleges céljuk, hogy a közösségi médiafelületek felhasználásával, valamint vármegyei társadalmi és civil szervezetekkel összefogva felhívják a figyelmet a biztonsági öv viselésének és a gyermekbiztonsági rendszerek alkalmazásának fontosságára és ösztönözzék a közlekedőket ezeknek a passzív biztonsági eszközöknek a használatára.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Bárnai Kinga rendőr őrnagy hangsúlyozta a kampány céljainak elérése érdekében a társadalmi szerepvállalás fontosságát, valamint a további együttműködői partnerek keresését. Ezt követően együttműködési megállapodást írt alá a rendőr-főkapitányság vezetője és Király Titusz, a Palóc Ring képviselője, amelyben a felek többek között vállalták, hogy a továbbiakban együttműködnek olyan kampányokban és programokban, amelyek a közlekedésbiztonság területén közös cselekvést igényelnek.

A rendezvény zárásaként a kampánynyitó rendezvényen résztvevők a rendőr-főkapitányság udvarán elhelyezett biztonsági öv szimulátorban saját magukon tesztelhették egy esetleg ütközés esetén a biztonsági öv használatának életmentő szerepét.

Ne feledjék! Csat(t)klakozzanak! Az életük lehet a tét!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 09:45, szerda | Helyi

VIII. PALÓC KUPA Karate Országos Bajnokság

Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior és Felnőtt Ippon-Shobu Karate Országos Bajnokság.

2023. Október 04. 07:41, szerda | Helyi

Turisztikai fejlesztés Cserkeszőlőn.

Cserkei piknik elnevezésű turisztikai fejlesztés valósult meg a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

2023. Október 04. 07:38, szerda | Helyi

Devizapiac - Gyengült a forint árfolyama reggel.

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel a kedd kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

2023. Október 04. 07:31, szerda | Helyi

Püspöki tanácskozás kezdődik a Vatikánban.

Ünnepélyes misével kezdődik szerda délelőtt a katolikus egyház püspökeinek egészen október végéig tartó tanácskozása, és a szinódus nyitónapján.