Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Június 02. 12:57, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Csat(t)lakozzanak Nógrád vármegyében is!

Csat(t)lakozzanak Nógrád vármegyében is!

A népszerű közlekedésbiztonsági program kampánynyitó rendezvényét tartották meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületében.

A Magyar Rendőrség a közelmúltban indította el Csat(t)lakozz! elnevezésű országos kampányát, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára.

A rendőr-főkapitányság épületében 2023. június 1-jén tartották meg a Nógrád vármegyei kampánynyitó rendezvényt, ahol a megjelent vendégeket és együttműködő partnereket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos vármegyei rendőrfőkapitány köszöntötte. Ezt követően Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ismertette a kampány lényegét és főbb célkitűzéseit.

Kifejtette, elsődleges céljuk, hogy a közösségi médiafelületek felhasználásával, valamint vármegyei társadalmi és civil szervezetekkel összefogva felhívják a figyelmet a biztonsági öv viselésének és a gyermekbiztonsági rendszerek alkalmazásának fontosságára és ösztönözzék a közlekedőket ezeknek a passzív biztonsági eszközöknek a használatára.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Bárnai Kinga rendőr őrnagy hangsúlyozta a kampány céljainak elérése érdekében a társadalmi szerepvállalás fontosságát, valamint a további együttműködői partnerek keresését. Ezt követően együttműködési megállapodást írt alá a rendőr-főkapitányság vezetője és Király Titusz, a Palóc Ring képviselője, amelyben a felek többek között vállalták, hogy a továbbiakban együttműködnek olyan kampányokban és programokban, amelyek a közlekedésbiztonság területén közös cselekvést igényelnek.

A rendezvény zárásaként a kampánynyitó rendezvényen résztvevők a rendőr-főkapitányság udvarán elhelyezett biztonsági öv szimulátorban saját magukon tesztelhették egy esetleg ütközés esetén a biztonsági öv használatának életmentő szerepét.

Ne feledjék! Csat(t)klakozzanak! Az életük lehet a tét!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 20:39, péntek | Helyi

A Live Aid segélykoncert

39 éve, 1985 július 13-án, Bob Geldof kezdeményezésére és szervezésében megtartották a Live Aid segélykoncertet.

2024. Július 12. 20:16, péntek | Helyi

Idén is kérjük az autósokat

ÓVATOSAN, FIGYELMESEN KÖZLEKEDJENEK! Július második felétől augusztus közepéig tart legnagyobb állományú és legelterjedtebb nagyvadfajunk, az őz párzása.

2024. Július 12. 19:20, péntek | Helyi

Réti József magyar opera- és oratóriuménekes

1925. július 8-án született és 1973. november 5-én hunyt el Réti József magyar opera- és oratóriuménekes (lírai tenor), főiskolai tanár. A bel canto éneklés kiváló képviselője.

2024. Július 12. 15:50, péntek | Helyi

Lezárult az MVM informatikai átállása az E.ON Áramszolgáltató Kft. átvétele után.

Július 15-től az MVM teljes körű ügyintézéssel áll ügyfelei rendelkezésére, miután lezárult az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfélkörének átviteléhez kapcsolódó informatikai fejlesztés.