Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Október 24. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Családi házakból loptak Dejtáron

Családi házakból loptak Dejtáron

Egy 69 éves nőt és egy fiatalkorút hallgattak ki gyanúsítottként a balassagyarmati rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. október 22-én 13 óra 20 perckor tettek bejelentést, miszerint lopás történt egy dejtári lakóházban.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a bejelentés napján 13 óra körüli időben egy 69 éves nő - a tulajdonos távollétét kihasználva - a nyitott ajtón keresztül bement egy dejtári házba, kutatást végzett, majd onnan készpénzt, valamint használati tárgyakat lopott el.
A nyomozók rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit a rendőrkapitányságra előállítottak és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A 69 éves dejtári nő lakóhelyén megtartott házkutatás során a rendőrök az eltulajdonított használati tárgyakat és a készpénz jelentős részét megtalálták és lefoglalták.
A helyszínen végzett adatgyűjtés közben 15 óra 21 perckor érkezett újabb bejelentés, mely szerint egy másik dejtári lakóházban is lopás történt. A bejelentő szerint 2016. október 15. és október 22. között ismeretlen személy az ingatlan ablakát befeszítette, majd a házból műszaki cikkeket - erősítőt, számítógépet és mobiltelefont - tulajdonított el.
A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés alapján négy órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves dejtári fiút, akinek a lakóhelyén megtartott házkutatás során a rendőrök az eltulajdonított műszaki cikkeket megtalálták és lefoglalták.
A Balassagyarmati Rendőrkapitányság mindkét ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Címkék: betörés, Dejtár, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.