Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Szeptember 30. 09:38, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Családi csalás

Családi csalás

A Pásztói Járási Ügyészség több mint 370 rendbeli, összesen mintegy 9.500.000 Ft kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy férfi és különös visszaeső élettársa ellen.

A vádlottak különböző internetes hirdetési oldalakon és egy közösségi oldal adás-vételi csoportjaiban 2017 júliusától 2019 április végéig eladásra hirdettek meg különféle termékeket, így többek között olyan mobiltelefonokat, játékkonzolokat, számítógép tartozékokat, gyermekjátékokat, mesekönyveket, babakocsikat és ruházati cikkeket, amelyekkel nem rendelkeztek, a termékek képeit az internetről töltötték le és tették hirdetésük mellékletévé.

A hirdetésekre jelentkező sértettektől a meghirdetett termékek ellenértékét minden alkalommal előre utalással kérték rendezni, és minden esetben ígéretet tettek arra, hogy az utalás megtörténtét követően a termékeket postai úton, vagy futárszolgálattal küldik meg. Azonban miután a lépre csalt sértettek a kifizetett termékek feladásáról érdeklődtek, a vádlottak a hirdetéseiket törölték, a sértettek hívásaira a telefont nem vették fel, és minden platformon elérhetetlenné váltak számukra.

Az általuk elsőként használt számlaszám 2018. júniusi zároltatását követően a vádlottak nem hagytak fel a csalássorozattal: összesen hat új folyószámlát nyitottak, mely számlákra újabb hamis hirdetések feladásával további jogtalanul szerzett pénzösszegeket utaltattak.

A vádlottak az évek során összesen 9.300.000 forintot csaltak ki 373 sértettől. Miután 2019. májusában a férfit letartóztatták, élettársa tovább folytatta a bűncselekmények elkövetését, így további 280.000 forintot sikerült szereznie még három sértettől.

Az ügy sértettjei csak részben voltak Nógrád megyeiek, az eljárást azonban az együttes elbírálás érdekében - az ügyeket egyesítve - a Pásztói Rendőrkapitányság folytatta le.

Az ügyészség a vádiratában mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásukra tett indítványt. Mivel a nőt korábban már ítéltek szabadságvesztésre ugyancsak csalási cselekmények miatt, így ő különös visszaesőnek minősül.

Az ügy sértettjei közül 250-en kérték káruk megtérítését, ezen túl a vádlottak mintegy 2.300.000 Ft vagyonelkobzásra is számíthatnak, és több mint 300.000 Ft bűnügyi költséget is meg kell fizetniük azzal, hogy számos, tőlük lefoglalt vagyontárgy visszatartását is indítványozta az ügyészség a vagyonelkobzás és a bűnügyi költség fedezetének biztosítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.