Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 23. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Családban marad: Mercedes-kereskedő nyerte a Mercedes-licitet

Családban marad: Mercedes-kereskedő nyerte a Mercedes-licitet

Kiemelkedő érdeklődés és rekordot hozó licitet követően 20,11 millió forintért talált gazdára a Magyarországon gyártott első Mercedes-Benz B osztályú személyautó a Vatera online piacterén.

A gyár a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak (NGYSZ) ajánlotta az autóért kapott árat.

A jótékonysági aukció több mint 41 ezer érdeklődőt vonzott a három hét alatt. Az aktív licitálóknak - összesen 374 ajánlat érkezett - köszönhetően a Vaterán folyó árverés már félidejében megdöntötte a portálon zajló jótékonysági aukciók rekordját: a korábbi csúcstartó a 2010 nyarán megrendezett Jéggel a víz ellen elnevezésű árveréssorozat volt. Akkor jégkorong-relikviákból több mint 2,5 millió forint folyt be az árvízi mentésben részt vevő szendrődi tűzoltók javára.

"A gépjármű nemcsak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt vonzó, de a licit nyertese azt is elmondhatja magáról, hogy övé lett az első értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz" - fogalmaztak a szervezők. "Különösképp fontosnak tartjuk azonban, hogy a licitálók fogékonyak voltak az árverés jótékony voltára. A teljes összeggel ugyanis egy olyan alapítványt támogatunk, amelynek célja gyermekek életkörülményeinek javítása" - fogalmazott Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária ügyvezető igazgatója.

A szombat este véget ért licit győztese a Jász-Plasztik Autócentrum, a Mercedes-Benz egyik márkakereskedése lett. A kereskedés hamarosan átveheti a kecskeméti gyártósorról elsőként legurult, piros színű ügyfélautót.

Az online piactér 2008 óta szervez rendszeresen kiemelt karitatív aukciókat. Eddig már több mint 50 jótékonysági licit futott a portálon.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.