Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Június 08. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Csaknem száz épület sérült meg Szátokon és Tereskén

Csaknem száz épület sérült meg Szátokon és Tereskén

Csaknem száz épület sérült meg a nyugat-nógrádi Szátok és Tereske községben a szerda esti 4,2-es erősségű földrengésben.

Erről a két település jegyzője tájékoztatta ma az MTI-t. Dudás György, a közös hivatal hat településén dolgozó jegyző hozzátette: Kétbodonyból, Kisecsetről, Szentéről és Nógrádsápról nem jeleztek károkat. Szátokon az eddigi felmérések szerint 22 ház és öt önkormányzati ingatlan károsodott, kisebb-nagyobb repedések keletkeztek, de volt, ahol leszakadt a vakolat is a plafonról. Kiköltöztetni senkit sem kellett, az azonnali veszélyelhárítás miatt viszont le kellett bontani nyolc megcsúszott kéményt. Tereskéről 66 hasonló bejelentés érkezett, ott az iskola épülete is károsodott, nagy repedés keletkezett az egyik falán. Dudás György beszámolt arról is, hogy csak az emberek egy részének van biztosítása, ezért most arról tárgyal segélyszervezetekkel, hogy építőanyaggal próbáljanak segíteni.

Forras: radiofocus.hu

Címkék: földrengés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.

2024. Május 21. 08:00, kedd | Helyi

Májusi idő elszórt záporokkal.

Kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni.