Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 06. 16:03, csütörtök | Külföld
Forrás: Bálint Marcell, az MTI tudósítója jelenti:

Csaknem 1,1 millió beadott adaggal újabb napi oltásrekordot állítottak fel Németországban

Csaknem 1,1 millió beadott adaggal újabb napi oltásrekordot állítottak fel Németországban

Újabb rekordot felállítva egy nap alatt csaknem 1,1 millió adagot adtak be az új típusú koronavírus által okozott betegségtől védő oltásból Németországban a szövetségi kormány csütörtöki adatai szerint.

Az egymilliós határt egy hét alatt másodszor lépték át, és ugyancsak másodszor sikerült egy nap alatt beoltani a lakosság több mint egy százalékát.

A sportcsarnokokban, rendezvényközpontokban kialakított tartományi üzemeltetésű oltóközpontokban és a nagyjából hatvanezer háziorvosi praxisban szerdán 1 092 765 adag oltást adtak be.

Az előző rekord 1 088 952 adag volt, április 29-én állították fel.

A szerdán beoltottakkal együtt már a lakosság 30,6 százaléka - 25 451 513 ember - kapott legalább egy adagot valamelyik oltóanyagból. Mindkét adagot a lakosság 8,6 százaléka - 7 145 486 ember - kapta meg.

Az utóbbi hét napon országszerte átlagosan 668 648 adag oltást adtak be naponta. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként nagyjából nyolcan kapnak oltást a Covid-19 ellen Németországban.

Egyelőre az AstraZeneca-, a Pfizer/BioNTech-, a Moderna- és a Janssen-féle vakcinával igyekeznek elérni a Covid-19-cel szembeni közösségi immunitást.

Szerdáig 35 713 872 adag érkezett, a készlet 91,3 százalékát felhasználták. A legtöbb oltóanyag - bő 25 millió adag - az amerikai Pfizer és a német BioNTech közös fejlesztésű készítményéből érkezett.

Tervezik, hogy a Szputnyik V oltóanyagot is beállítják a kampányba, de csak akkor, ha az orosz fejlesztő megszerzi az európai uniós forgalmazási engedélyt a közösség gyógyszerészeti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA). Németország ebben az esetben valószínűleg 30 millió adag Szputnyik V vakcinát vásárolhat. Más oltóanyagok, például kínai fejlesztésű vakcinák beszerzését nem tervezik. Nem terveznek változást abban sem, hogy csak EMA-engedéllyel rendelkező készítményt használnak.

A kormány adatai szerint továbbra is a tömeges oltásra szolgáló oltóközpontok a kampány fő helyszínei. Ezekben csaknem 26 millió adag oltást adtak be, az orvosi rendelőkben pedig mintegy 6,7 milliót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.