Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. December 22. 15:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Orfűn

Csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Orfűn

Legkevesebb 15 perces forralás után alkalmas emberi fogyasztásra a vezetékes ivóvíz Orfűn

- tájékoztatta az 1080 lelkes baranyai település lakóit a vízszolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. csütörtöki keltezésű szórólapján, amelyet a település honlapján elektronikus formában is közzétettek.

A lapon az áll, hogy a vízellátó rendszer fertőtlenítése és ellenőrzése után ad értesítést a DRV korlátozás - visszavonásig érvényes - feloldásáról.

Füziné Kajdy Zita, Orfű független polgármestere pénteken az MTI-nek azt mondta: a község vízellátását biztosító Toplica-kút vize a mintegy tíz nappal ezelőtt nagy esőzés miatt opálossá, zavarossá vált.

A kötelező vízminőség-mérések egy összetevő vonatkozásában határérték-túllépést mutattak, az ÁNTSZ-vizsgálat jelenleg is folyamatban van - közölte.

A DRV lajtos kocsival is biztosítani fogja az ivóvízellátást a településen. A polgármester az ivóvízfogyasztással összefüggő megbetegedésről nem tud.

Címkék: csap, Orfű, víz, vezetékes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.