Városlista
2025. március 18, kedd - Sándor

Hírek

2017. Augusztus 23. 14:00, szerda | Helyi

Croissant-ban IS a legjobb a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Croissant-ban IS a legjobb a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Az már idén tavasszal kiderült, hogy a Magyarország Tortája 2017 elismerő címet – 2015 és 2016 után – nem a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat és Pékség fogja megnyerni.

Ennek egyetlen oka volt: már az előzsűrizési fordulóról napvilágra került képeken is látható volt Szó Gellért – idén azonban már mint zsűritag vett részt az ország tortája kiválasztásában. Új kihívásként a salgótarjáni “kézműves” csapata idén a Kenyérlelke Fesztivált szemelte ki.

A III. Kenyérlelke Fesztivált a budapesti MOM Kulturális Központban rendezték meg, már hagyományosan augusztus 20-án. A nevezéseket fehér- vagy félbarna kenyér; teljes kiőrlésű kenyér; bagett; illetve croissant kategóriákban várták. Külön értékelték az otthon sütő magánszemélyeket és a “profi” pékségeket – utóbbi esetben először az ország legjobb 14 péksége közé kellett bekerülni mind a négyféle termékkel. A döntősök a Pipacs, a Pékműhely, a Jacques Liszt, a Marmorstein, a Bazsalikom, az Artizán, a Kiskovász pékség, a Királypék, az Inez bagel shop, a Csepregi pékség, a The Mill, a Panel pék, az Innió étterem és a G&D Kézműves Pékség lettek.

Nagyon fontos számunkra ez a verseny is, szeretnénk Salgótarján jó hírnevét öregbíteni a süteményeink mellett a kenyereinkkel is. Sokszor érezzük úgy, hogy vidéket méltánytalanul háttérbe helyezik, pedig itt is megtalálja egymást az elhivatottsággal és minőségi alapanyagokkal készített termék és a tudatos, igényes vásárló. Mi nem Budapesten szeretnénk kamatoztatni tudásunkat, és vele fejlődni, hanem itt, ahol születtünk, ahol gyermekek voltunk, ahol szeretnek és mi szeretünk. Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy ezeknek a pékeknek a termékeikkel együtt kerül a neves zsűri elé a mi kenyerünk is!

– fogalmazta meg még a verseny előtt Szó Dániel és Szó Gellért.

A G&D Kézműves Cukrászat és Pékség végül a zsűri által legjobbnak ítélt croissant-t készített el a fesztiválon. A megmérettetésről egyedüli vidéki pékségként hoztak el kategóriagyőzelmet.

A zsűri tagjai Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, a Gault&Millau Magyarország Étteremkalauz főszerkesztője; Rosenstein Róbert séf; Pesti István, a tatai Platán Étterem főszakácsa; Vomberg Frigyes, a Bocuse d’Or magyar csapatából; Libor Mária, a Limara gasztrobloggere; Cristian Maurice, a Ferrandi Paris világhírű pékiskola oktatója és Mike Zakowsky amerikai kézműves pék voltak.

Címkék: croissant, pékség

Ezek érdekelhetnek még

2025. Március 16. 22:14, vasárnap | Helyi

Miről szól valójában a BRÜSSZELI Fegyverkezés?

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen meghirdette az EU újrafelfegyverzését, ReArm Europe néven. Első hallásra ez akár tetszetős is lehet, hiszen az Unió túl keveset költ védelemre.

2025. Március 15. 16:44, szombat | Helyi

A következő években a fizetését és a lakhatását is kivizsgálják

Agresszívan viselkedett Magyar Péter. A következő években a fizetését és a lakhatását is kivizsgálják - ezzel fenyegette meg Magyar Péter az M1 riporterét Strasbourgban.

2025. Március 14. 20:10, péntek | Helyi

1986. szeptember 19. - egy merész gondolatot követve néhány sportbarátommal Salgótarján Főterén megrendeztük az első Ugrógálát.

Az unikális helyszín, az emeletmagasságban röpködő rúdugrók, a csinos magasugrónők és az ugrásokat kísérő zene kíváncsi érdeklődők seregét vonzotta a térre.

2025. Március 14. 15:09, péntek | Helyi

VIDEÓKON A TELJES Bányászati Kiállítóhely, Bányamúzeum, Salgótarján

Salgótarjánban és környékén, szinte minden családi történethez kapcsolódik egy kis részlet a bányászat múltjából. Sorozatunkban bemutatjuk a Salgótarján- és környéki bányászat múltját.