Városlista
2024. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2017. Augusztus 23. 14:00, szerda | Helyi

Croissant-ban IS a legjobb a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Croissant-ban IS a legjobb a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Az már idén tavasszal kiderült, hogy a Magyarország Tortája 2017 elismerő címet – 2015 és 2016 után – nem a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat és Pékség fogja megnyerni.

Ennek egyetlen oka volt: már az előzsűrizési fordulóról napvilágra került képeken is látható volt Szó Gellért – idén azonban már mint zsűritag vett részt az ország tortája kiválasztásában. Új kihívásként a salgótarjáni “kézműves” csapata idén a Kenyérlelke Fesztivált szemelte ki.

A III. Kenyérlelke Fesztivált a budapesti MOM Kulturális Központban rendezték meg, már hagyományosan augusztus 20-án. A nevezéseket fehér- vagy félbarna kenyér; teljes kiőrlésű kenyér; bagett; illetve croissant kategóriákban várták. Külön értékelték az otthon sütő magánszemélyeket és a “profi” pékségeket – utóbbi esetben először az ország legjobb 14 péksége közé kellett bekerülni mind a négyféle termékkel. A döntősök a Pipacs, a Pékműhely, a Jacques Liszt, a Marmorstein, a Bazsalikom, az Artizán, a Kiskovász pékség, a Királypék, az Inez bagel shop, a Csepregi pékség, a The Mill, a Panel pék, az Innió étterem és a G&D Kézműves Pékség lettek.

Nagyon fontos számunkra ez a verseny is, szeretnénk Salgótarján jó hírnevét öregbíteni a süteményeink mellett a kenyereinkkel is. Sokszor érezzük úgy, hogy vidéket méltánytalanul háttérbe helyezik, pedig itt is megtalálja egymást az elhivatottsággal és minőségi alapanyagokkal készített termék és a tudatos, igényes vásárló. Mi nem Budapesten szeretnénk kamatoztatni tudásunkat, és vele fejlődni, hanem itt, ahol születtünk, ahol gyermekek voltunk, ahol szeretnek és mi szeretünk. Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy ezeknek a pékeknek a termékeikkel együtt kerül a neves zsűri elé a mi kenyerünk is!

– fogalmazta meg még a verseny előtt Szó Dániel és Szó Gellért.

A G&D Kézműves Cukrászat és Pékség végül a zsűri által legjobbnak ítélt croissant-t készített el a fesztiválon. A megmérettetésről egyedüli vidéki pékségként hoztak el kategóriagyőzelmet.

A zsűri tagjai Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, a Gault&Millau Magyarország Étteremkalauz főszerkesztője; Rosenstein Róbert séf; Pesti István, a tatai Platán Étterem főszakácsa; Vomberg Frigyes, a Bocuse d’Or magyar csapatából; Libor Mária, a Limara gasztrobloggere; Cristian Maurice, a Ferrandi Paris világhírű pékiskola oktatója és Mike Zakowsky amerikai kézműves pék voltak.

Címkék: croissant, pékség

Ezek érdekelhetnek még

2024. November 22. 21:29, péntek | Helyi

Új lehetőségek a civil szervezetek számára Nógrád vármegyében

Videónkon teljes körű információkat adunk a mai Nógrád Vármegyei Civil Központban tartott 2024. év ötödik sajtóreggelijéről.

2024. November 18. 09:03, hétfő | Helyi

Az atombomba egyik atyja - Wigner Jenő története

Az egyetem után apja bőrgyárában kezdett dolgozni Wigner Jenő, az atombomba egyik atyja. 122 éve, 1902. november 17-én született Wigner Jenő Pál (Eugene Paul Wigner) Nobel-díjas magyar származású fizikus,

2024. November 16. 20:33, szombat | Helyi

Csernobil Magyarországon

Csernobil Magyarországon: titkolózás, hazudozás...

2024. November 16. 19:46, szombat | Helyi

Miért a Temu a világ leggonoszabb cége

Mielőtt kommentelsz olvasd el! Ez a videó nem bújtatott reklám a hazai kereskedők irányába, hanem a Temu problémáiról szól.