Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 14. 11:00, kedd | Helyi sport
Forrás: EGRI DÁVID

Coulthard Monacóhoz hasonlította Las Vegast: „Két város tele csillogással és szerencsejátékkal”

Coulthard Monacóhoz hasonlította Las Vegast: „Két város tele csillogással és szerencsejátékkal”

David Coulthard szerint a nemsokára következő Las Vegas-i Nagydíjat leginkább Monacóhoz lehet hasonlítani. A brit több hasonlóságot is lát a két helyszín között, ahol a Forma–1-en kívül másról is lehet beszélni, és lényegében az e

Ugyan Monacónak jóval gazdagabb történelme van Forma–1-es viszonylatban, az utóbbi időben Las Vegas az új király, hiszen a széria elképesztő felhajtást csap a viadal körül. A korábbi pilóta, Coulthard pedig úgy véli, a két eseményt több szempontból is egymáshoz lehet hasonlítani.„Ha valaki Las Vegast egy másik városhoz szeretné hasonlítani, tele csillogással és szerencsejátékkal, akkor Monte Carlo a megfelelő választás. Ugyan Monacónak régebbre nyúlik vissza a történelme, és a királyi család már több száz éve uralkodik a hercegség felett, Las Vegas is egy olyan futam lesz, amely a város szívében zajlik, és az egész részese lesz a nagydíjnak” – mondta Coulthard a Las Vegas Magazine-nal készült interjúban. Ő emellett annak is örül, hogy a Liberty Media megtalálta a kulcsot ahhoz, hogy növelni tudják az F1 népszerűségét az Egyesült Államokban.Miközben a 2010-es évek környékén egyetlen versenyt sem rendeztek az országban, addig idén már hármat is tartanak.

„Amerika mindig is rendkívül fontos piac volt a Forma–1 számára, de alapvetően mindig is nehezen tudták kiaknázni a lehetőségeket. Voltunk már korábban Las Vegasban vagy például Phoenixben is. Aztán érkezett Austin, és végre sikerült hasznot húzniuk a növekedésből. Amerika akkora, mint Európa, és Európában már így is rengeteg verseny van.”„Nem tudom, ki állt elő ezzel az ötlettel, de biztosan valaki a Libertytől, hiszen ők egy amerikai cég, így sokkal jobban értik ezt a piacot. Vannak nagyszerű sportok, melyek rendkívül népszerűek világszerte, de a Forma–1 egy globális kategória, amelyben minden téren komoly verseny folyik. Engem pilótaként és kommentátorként is a világszínpadra állított” – zárta Coulthard.

A vegasi futam a nagy hideg miatt mindenképpen érdekes lehet, de a Ferrari csapatfőnöke bízik az F1-ben és a Libertyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,