Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 08. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Civilek Endrefalváért

Civilek Endrefalváért

Új néven és új formában működik az egykori művelődési ház Endrefalván.

A II. András Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér egyaránt helyet ad a kultúrának, a képzéseknek, a családi programoknak, de elő akarja segíteni a gazdaság fellendülését is.
Az intézményt a Ménes-patak Egyesület működteti. Mint Tóth András, a civil szervezet vezetője elmondta: a kialakításra és a működtetésre az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyertek pénzt, és azért pályáztak, mert úgy látják, hogy a kistelepüléseken nincs mód a szabadidő kulturált eltöltésére, rossz a gyerekek versenyhelyzete, és nem működik elég jól a helyi gazdaság.
Az új tér ezért komplex feladatokat vállalt fel, az intézmény egyfajta tudásházként akar működni. A Nyitott műhely elnevezésű részben lesz internet-hozzáférés, olvasó, kávézó, és játszósarok a legkisebbeknek. Ugyanitt lehetőség nyílik kézművességre, kamara kiállításokra, kulturális és gazdasági témájú előadások szervezésére, új helyi foglalkoztatási lehetőségek kitalálására, információcserére, digitális szolgáltatásra, családi együttlétre. Ezt szánják a leginkább kihasznált résznek.
A Világ-látók termében különféle típusú tudás megszerzésére építő rendezvényeket, foglalkozásokat szerveznek. Itt zajlanak képzések, konzultációk, előadások, lesz egészségügyi tanácsadás és munkára készítő tréning, de koncertre, kisebb irodalmi előadásra, zenei próbára is alkalmas a terem. Itt adnak helyet és eszközöket a zenét, nyelvet tanuló diákoknak is.
Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér felvállalja az inkubációs szerepet is a térségfejlesztés, gazdaságerősítés céljával. Az Inkubátor ponton ötletbörzék, vállalkozói tanácsadások, térségi megbeszélések zajlanak, ott lesznek a helyi, illetve távolabbi álláskínálatok, de elérhetővé teszik a helyi szolgáltatók, iparosok jegyzékét is. A vállalkozások számára emellett nyomtatót, fénymásolót, faxot, internetet, sőt gazdasági tanácsadást és szükség szerint könyvelést is biztosítanak.
Tóth András bízik benne, hogy a tudásház kedvező folyamat része lesz Endrefalván: jelentős állomás lesz az elvándorlás megállításában, és szerepet játszik a kedvező gazdasági folyamatok megindításában, beleértve a munkanélküliség csökkenését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.