Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 12. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Civil fejlesztések Karancsságon

Civil fejlesztések Karancsságon

Civil szervezet bonyolított le több fejlesztést is az elmúlt években Karancsságon.

A Nógrádi Falvak Tudás-központ Egyesület a múlt héten a játszótér megépítésével fejezte be faluközpont megújítási programját a településen. Erről Tóth András, az egyesület vezetője beszélt a Rádió Focusnak.
Mint mondta, a civil szervezet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával több mint harmincöt és félmillió forintot fordíthatott a beruházásokra. Ezek eredményeképpen kialakítottak egy közparkot, amelyben Petrás Mária, neves csángó énekes és kerámiaművész munkáival épült egy Keresztút, a volt óvoda épületében pedig a külső felújítás után most a belső tereket alakítják át a Váci Egyházmegye anyagi segítségével. Ezt az épületet kulturális, közösségi házként még ebben az évben birtokba vehetik majd Karancsság lakói. A faluközpontban, a korábban üzemen kívül lévő, Szolgáltatóház épületét újíttatta fel az egyesület. Az ingatlan helyiségeibe vállalkozni szándékozó, helyi embereket várnak bérlőként, akiknek segítséget is tudnak nyújtani a vállalkozás beindításához. Az egyesület most befejezett négy fejlesztése mellett, korábban már elkészült a Parókia területén az Egyháztörténeti múzeum is, arra 8,6 millió forintot nyert az egyesület.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: karancsság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.

2024. Április 30. 12:30, kedd | Helyi

Rendőr- és Tűzoltónap Nógrád vármegyében.

A Salgótarjánban megtartott rendezvényre több száz érdeklődő látogatott ki a délelőtt folyamán.