Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 09. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: police.hu

Célba ért az „Utazó vagyonvédelem”

Célba ért az „Utazó vagyonvédelem”

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Alosztálya „Utazó vagyonvédelem” elnevezésű projekt zárókonferenciáját 2015. május 8-án rendezte meg.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által benyújtott pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kedvezően bírálta el, amelynek megvalósítására a Belügyminisztérium egy millió forint támogatást nyújtott. A program keretében a kiválasztott 12 településen 2014. november 17-től 2015. május 8-ig a lakosság bűnmegelőzési módszerekkel, mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhetett meg a kiállítások alkalmával. Ugyanakkor a szakemberek az ott megjelent különböző életkorú érdeklődők és a szociális szférában a lakosságnak segítséget nyújtó dolgozók részére áldozat- és vagyonvédelmi előadásokat és képzést tartottak. A kiosztott szóróanyaggal, ajándéktárgyakkal a lakosság széles körében felhívták a figyelmet a betöréses és alkalmi lopások megelőzésének módszereire.

A zárórendezvényen részt vett Dr. Hatala József nyugalmazott r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, aki beszédében hangsúlyozta a bűnmegelőzés és a lakosság egymásra való odafigyelésének fontosságát. Kiemelte, hogy az egyéni tenni akarás közösségi akarássá növi ki magát, mellyel jelentős eredményeket lehet elérni. A megvalósult program szép példája a közösségi összetartásnak, összefogásnak.

Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese ismertette a projekt eredményeit. Elmondta, hogy a bűnmegelőzési szakemberek összesen 3066 főt szólítottak meg a lakóhelyükön megrendezett bemutatókon. Az előadásokon 2128 fő, míg a képzésen további 166 szakember vett részt. Az életkori sajátosságok figyelembe vételével sikerült az óvodásoktól a nyugdíjas korosztályig többféle módon és módszerrel eljuttatni a megfelelő áldozatvédelmi ismereteket.

Méltó lezárása volt a programnak, hogy az abban résztvevő települések csapatai egy vagyonvédelmi vetélkedőn mérhették össze megszerzett tudásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.