Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2015. November 28. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: police

Cél a közlekedés biztonságának javítása

Cél a közlekedés biztonságának javítása

Az elmúlt hetekben fokozottan ellenőrizték a közúti forgalom résztvevőit a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság több kampányt indított a balesetek megelőzése céljából, mely során - 2016. március 31-ig a főkapitányság illetékességi területén - legfőképpen a gépjárművek gumiabroncsainak bordázottságát, a gumik légnyomását, a világító berendezéseket és az ablaktörlők műszaki állapotát ellenőrzik.

A kampány időszakában az ittas gépjárművezetők kiszűrése érdekében - a megye közútjain - rendszeresen, több helyszínen is megjelennek az úgynevezett „finn-módszeres” ellenőrzést végző rendőrök, melynek lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják az egyenruhások, s azok vezetőit ellenőrzik. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárás veszi kezdetét.

Az elmúlt napokban a Rétsági-, Bátonyterenyei-, és Szécsényi Rendőrkapitányságok illetékességi területein találkozhattak ellenőrzést végző kollégákkal a gépjárművezetők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 14:22, péntek | Helyi

Nav: ügyfélfogadási rend változás

2022. December 09. 10:53, péntek | Helyi

Sapka, sál, és téligumi

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ajánlásait a téli közlekedéssel kapcsolatosan.

2022. December 09. 10:50, péntek | Helyi

Újabb embercsempész rendőrkézen

A Nógrád megyei rendőrök egy cseh állampolgárt vettek őrizetbe.

2022. December 09. 10:45, péntek | Helyi

Ügyészek a pályaorientációs napon

Két ügyész is részt vett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban megrendezett pályaválasztási napon, melynek célja az volt, hogy az iskolaválasztás előtt álló tanulók minél több szakterületet megismerhessenek.