Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. December 02. 13:57, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Cáfol az NGM - nem szűnik meg a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság

Cáfol az NGM - nem szűnik meg a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság

Cáfolta a Nemzetgazdasági Minisztérium azokat a sajtóhíreket, hogy megszűnik a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság.

A tárca közleménye szerint ezt továbbra is igénybe lehet venni a gyermek 10 éves koráig, és ugyaneddig jár a gyermekgondozási segély is.

Az új Munka Törvénykönyvéről szóló törvényjavaslat rögzíti, a gyermek gondozása érdekében járó fizetés nélküli szabadságot a gyermek 10 éves koráig lehet majd igénybe venni, ugyaneddig jár a gyermekgondozási segély is.A munkavállaló a gyermek 10 éves kora után, annak 12 éves koráig már nem fizetés nélküli szabadságra, hanem táppénzre lesz jogosult, amennyiben beteg gyermeke ápolása miatt keresőképtelen. A keresőképtelenség időtartamára a táppénz mellett felmondási védelem illeti meg munkavállalót. (Ezzel a módosítással a munkavállaló még jobban is jár, hiszen ebben a két évben táppénzt kap, míg a fizetés nélküli szabadság idején nem jár díjazás.) Összességében tehát egy technikai jellegű módosításról van szó, amely megteremti az összhangot a családtámogatási és egészségbiztosítási szabályokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.