Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Április 23. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Buszoznak az ovisok

Buszoznak az ovisok

Megkezdődött a zagyvapálfalvai Nyitnikék tagóvoda felújítása.

Az egykori felvonulási épületből kialakított óvoda több mint százhuszonötmillió forintból újul meg. Az épület egy csoportszobával, egy hatvan négyzetméteres tornaszobával, egy többcélú foglalkoztató helyiséggel, orvosi szobával, fejlesztő szobával, teakonyhával és a beteg gyermekek elkülönítésére szolgáló helyiséggel is bővül. Az épület új szigetelést kap, a villamos energia felhasználást pedig napelemek segítik majd. A felújítás egy zárt játszóudvar kialakítását is magába foglalja. Mindemellett a fejlesztésre nyert pályázati támogatás közel egymillió forintos eszközbeszerzésre is lehetőséget nyújt. A beruházás várhatóan 2014 februárjában fejeződik be. Minderről Székyné dr Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere beszélt a Rádió Focusban. Mint mondta, a Nyitnikék tagóvoda ovisai a felújítás idejére a körülbelül két éve bezárt, de most ideiglenesen újra használatba vett Napsugár tagóvodába járnak, a gyermekeket autóbuszokkal szállítják oda Zagyvapálfalváról. A polgármester szerint mindenki elégedett azzal a megoldással, hogy a csoportokat nem a város óvodáiban szétszórva, hanem együtt tartva helyezték el az átmeneti időszakra. Az óvodások buszoztatása az idei költségvetésben körülbelül hárommillió forintot jelent, a Napsugár óvoda épületén végzett javítások pedig egymillió háromszázezer forintba kerültek.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: óvoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.