Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2014. December 20. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Büszkeségeink a futballpályán

Büszkeségeink a futballpályán

Nem sok okuk volt a lelkendezésre a salgótarjáni labdarúgó-szurkolóknak a lassanként magunk mögött hagyott esztendőben.

Akadnak azonban örömteli hírek és büszkeségeink is, de sajnos a legjobb salgótarjáni származású labdarúgók – az itteni megfelelő lehetőségek híján – másutt jeleskednek. Egyesek a határainkon túl írják be a nevüket a futballtörténetbe, mások pedig a magyar nemzeti tizenegyben küzdenek Magyarország színeiért.
A messzi északon, a viking harcosok utódai között is vitézkedő Kovács Péter – az idősebbek kedvéért: a „kis Vörös Kovács” – nemrégiben például bevágta hetvenötödik norvég élvonalbeli gólját, és ezzel az ottani liga történetének legeredményesebb idegenlégiósává avanzsált.
Szintén a nagyszerű salgótarjáni focihagyományok méltó folytatója a két Salgó Öblös-nevelésű NB I-es játékosunk, Lipták Zoltán és Simon Ádám, akik az idén címeres mezben öregbítették szűkebb hazánk hírnevét.
A jelenleg győri színekben futballozó – korábban a Pápa, az Újpest, a Videoton, sőt a ma már angol élcsapatnak számító Southamptonban is megfordult – Lipták Zoltán eddig 18 alkalommal játszott a nemzeti tizenegyben, és egy gól fűződik a nevéhez. Idén négyszer lépett pályára a válogatottban.
Dárdai Pál kapitánykodása alatt ősszel kapott bizalmat a nemzeti tizenegyben a szintén salgótarjáni születésű Simon Ádám, akit az ideiglenes szakvezető azonnal berukkoltatott a keretbe. A fehérváriak 24 éves, korábbi junior világbajnoki bronzérmes középpályása az Oroszország elleni idényzáró meccs második félidejében lépett pályára, és jó benyomást keltett címeres mezben. A címeres mezt minden bizonnyal az új esztendőben is kikészíti neki a szertáros, mi pedig várjuk az újabb tarjáni követőket, akik remélhetőleg nem késnek sokáig az éji homályban.
B. R.

Címkék: büszkeség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 09:00, szerda | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 31. 08:15, szerda | Helyi

Sok-sok napsütés.

Szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 31. 05:59, szerda | Helyi

4 európai város, ahol bevezették a 30-as sebességhatárt: itt nincs agyatlan száguldozás

Maximum 30 kilométer/órával lehet menni ezekben a városokban, mégsem bánják a lakosok. A nagyvárosi élethez ma még szinte hozzátartozik a tömeg, a zsúfoltság, az állandó hangzavar