Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Augusztus 25. 13:30, kedd | Helyi

Büszkék vagyunk térségünk kitüntetettjeire

Büszkék vagyunk térségünk kitüntetettjeire

Térségünkbe is több kitüntetés, elismerés érkezett a mögöttünk hagyott ünnep alkalmából.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként a Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke. A kitüntetést Áder János Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere adta át.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Minisztérium augusztus 20-ai kitüntetési ünnepségén Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést adományozott Páris Istvánnak, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott erdőművelési műszaki vezetőjének, több mint négy évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként. Németh Gáborné, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott pénzügyi és számviteli igazgatója, négy évtizedes kiemelkedő szakmai munkájára való tekintettel Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Berecz György tűzoltó ezredesnek, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának.

Magyarország pozsonyi nagykövetségén is rangos kitüntetéseket adtak át, amelyeket Áder János államfő ítélt oda neves felvidéki magyar közéleti személyiségeknek. A füleki Szvorák Zsuzsát a felvidéki magyarság identitásának megőrzését és hagyományainak továbbörökítését szolgáló sokrétű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki az államfő, a kitüntetést Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete adta át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.