Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Május 13. 12:33, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Bűnügyi felügyeletben az internetes csaló

Bűnügyi felügyeletben az internetes csaló

A Balassagyarmati Járási Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványa ellenére a nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte azt a 21 éves visontai férfit,

aki interneten feladott fiktív hirdetésekkel csalt ki pénzt tíz sértettől.

A férfi 2021 novembere és 2022 áprilisa között online értékesítési oldalakon szórakoztató elektronikai cikkeket, valamint különféle szerszámokat és gépeket hirdetett eladásra. A hirdetésre jelentkező vevőkkel a vételárat előre elutaltatta, azonban – mivel a termékekkel soha nem is rendelkezett – azokat nem küldte el a vevőknek, akik számára a tranzakció után elérhetetlenné vált.

Ezzel a módszerrel 10 embert károsított meg, összesen közel 100.000 Ft kárt okozva. A férfit a csalásoktól az sem tartotta vissza, hogy a rendőrség őt már gyanúsítottként hallgatta ki, majd zárolták a bankszámláját, mivel egy új számla megnyitásával folytatta üzelmeit.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a férfit 10 csalással gyanúsította meg. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a letartóztatását, de a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elegendőnek tartotta a férfi bűnügyi felügyeletét (házi őrizetét).

Az ügyészség a döntés ellen fellebbezést jelentett be, mert a férfi a bűncselekményeket is otthonában – ahol a bíróság végzése szerint tartózkodnia kell – követte el, ahonnan akár tovább is folytathatja a bűnözést.

A kényszerintézkedés tárgyában – a fellebbezésre tekintettel – a végleges döntést a Balassagyarmati Törvényszék fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 08:37, szerda | Helyi

Biztonságban Szécsényben és Hollókőn is

Kedvelt turisztikai célpontokon és kirándulóhelyeken találkozhattak a bűn- és baleset-megelőzési szakemberekkel az érdeklődők.

2022. Augusztus 10. 08:32, szerda | Helyi

Cél: az ittasan vezetők kiszűrése

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.

2022. Augusztus 09. 11:12, kedd | Helyi

A zarándoklat felér egy terápiával

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton. Balázs Jeromos, az Ifjúsági Ferences Zarándoklat egyik szervezője szerint ráad

2022. Augusztus 09. 11:06, kedd | Helyi

Őrizetben a betörők

Ludányhalászi ingatlanba tört be az a két férfi, akit a szécsényi rendőrök rövid időn belül azonosítottak.