Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Május 13. 12:33, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Bűnügyi felügyeletben az internetes csaló

Bűnügyi felügyeletben az internetes csaló

A Balassagyarmati Járási Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványa ellenére a nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte azt a 21 éves visontai férfit,

aki interneten feladott fiktív hirdetésekkel csalt ki pénzt tíz sértettől.

A férfi 2021 novembere és 2022 áprilisa között online értékesítési oldalakon szórakoztató elektronikai cikkeket, valamint különféle szerszámokat és gépeket hirdetett eladásra. A hirdetésre jelentkező vevőkkel a vételárat előre elutaltatta, azonban – mivel a termékekkel soha nem is rendelkezett – azokat nem küldte el a vevőknek, akik számára a tranzakció után elérhetetlenné vált.

Ezzel a módszerrel 10 embert károsított meg, összesen közel 100.000 Ft kárt okozva. A férfit a csalásoktól az sem tartotta vissza, hogy a rendőrség őt már gyanúsítottként hallgatta ki, majd zárolták a bankszámláját, mivel egy új számla megnyitásával folytatta üzelmeit.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a férfit 10 csalással gyanúsította meg. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a letartóztatását, de a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elegendőnek tartotta a férfi bűnügyi felügyeletét (házi őrizetét).

Az ügyészség a döntés ellen fellebbezést jelentett be, mert a férfi a bűncselekményeket is otthonában – ahol a bíróság végzése szerint tartózkodnia kell – követte el, ahonnan akár tovább is folytathatja a bűnözést.

A kényszerintézkedés tárgyában – a fellebbezésre tekintettel – a végleges döntést a Balassagyarmati Törvényszék fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 12:50, péntek | Helyi

A rendőrség keresi a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.