Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Május 12. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Bűnmegelőzési óra a Dornyay Béla Általános Iskolában

Bűnmegelőzési óra a Dornyay Béla Általános Iskolában

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei átfogó prevenciós tevékenységet folytatnak.

Ennek a munkának fontos eleme, hogy minél több gyermeket ésfiatalt tájékoztasson az internet biztonságos használatáról, valamint a világháló lehetséges veszélyeiről.
A minap a D.A.D.A-oktató, informatikus szakember bevonásával tartottak foglalkozást a salgótarjáni Dornyay Béla Általános Iskolában, a 6.a osztály részére. Az előadás keretében felhívták a gyerekek figyelmét a közösségi oldalak használatában rejlő veszélyekre, csapdákra. Részletes felvilágosítást kaptak a fiatalok arról, hogyan élhetnek vissza a világhálón személyes adataikkal, szó esett továbbá a vírusellenőrző programok telepítésének fontosságáról. A rendőrök hangsúlyozták, hogy a közösségi oldalakon elhelyezett személyes fotók számos visszaélésre adhatnak okot, ezért azt tanácsolták a gyerekeknek, hogy körültekintően válasszák ki az oda feltölteni kívánt képek körét. Manapság a különböző közösségi oldalak kiválóan alkalmasak az ismerősökkel való kapcsolattartásra, viszont komoly kockázatot rejtenek új ismeretség kialakításában. Az internetes ismerkedés veszélyeit konkrét példákon keresztül mutatták be az előadók. A tanulók érdeklődve hallgatták a tájékoztatást, melynek zárásaként lehetőségük volt kérdések feltevésére.

Címkék: bűnmegelőzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.