Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2022. November 23. 08:03, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Bűnmegelőzési előadások Nógrádban

Bűnmegelőzési előadások Nógrádban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója tartott prevenciós foglalkozásokat középiskolás diákok részére.

Nógrád megye több tanintézményben, közel 200 diák számára megtartott iskolai előadások során a szakember az internet veszélyeire, az online zaklatásra (cyberbullying), illetve az online szexuális zaklatás (online grooming) veszélyeire, felismerésük módjaira hívta fel a gyerekek figyelmét.

A tanórákon a fentieken túl a hatékony kommunikációs módszerek, a drogprevenció és az iskolai agresszió témákban is hasznos tanácsokat kaptak a gyerekek a rendőr-főkapitányság munkatársától.

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait a biztonságos internet használattal kapcsolatosan:

Ne adja meg senkinek felhasználónevét és jelszavát!
Közösségi oldalon ne legyen nyilvános a profilja, a személyes adatait, a megosztott tartalmakat csak az ismerősei láthassák!
Csoportosítsa ismerőseit, ezáltal korlátozhatja, hogy ki mit láthat!
Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profiljával történő bejelentkezés során ellenőrizze, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adataihoz (születésnap, e-mail cím, ismerőseinek köre stb.) fér hozzá! Szükség esetén módosíthatja az elérhető információk körét.
Más által is használt számítógépen – ha befejezte az internet használatát – minden esetben jelentkezzen ki a közösségi oldalról, levelezéséből! A böngésző bezárása nem elegendő!
Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot fontos adatairól! Erre alkalmas lehet egy külső merevlemez, amit csak a biztonsági mentés idejére csatlakoztatunk a számítógéphez, vagy olyan online tárhely, amely tárolja a fájlok korábbi verzióját is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 15:07, csütörtök | Helyi

Mindenki feketén dolgozott

Kockázatelemzés alapján bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy társaságra, akinek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem is volt elegendő alkalmazottja. A partnercégnél 130 millió forintnyi áfatart

2022. December 08. 14:58, csütörtök | Helyi

A Közösségi és ifjúsági ház felújítása

Bárna önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a Közösségi és ifjúsági ház felújítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap

2022. December 08. 08:50, csütörtök | Helyi

Tűzhalál Cserháthalápon

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

2022. December 08. 08:44, csütörtök | Helyi

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.