Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 24. 23:36, vasárnap | Helyi
Forrás: LÁSZLÓ DÁVID/web/zsuffa csaba

Bud Spencer és Terence Hill - hogy mik ki nem derülnek!

Bud Spencer és Terence Hill - hogy mik ki nem derülnek!

Nem hiányozhat a televíziókból Bud Spencer és Terence Hill ünnepi klasszikusa, a Bunyó karácsonyig. Most megosztunk néhány érdekességet az 1994-es filmről, amelyet talán még a legnagyobb rajongók sem tudtak.

A film forgatókönyvét Jess Hill, Terence Hill legidősebb fia írta. Jess producerként és rendezőként egyaránt kipróbálta magát, legutóbb a 2018-as Nevem: Thomasban dolgozott együtt apjával. Korábbi filmjeiben néhány kisebb szerepben is feltűnt.

Nemcsak Terence Hill, de Bud Spencer fia is közreműködött: Giuseppe Pedersoli volt a producere. A legidősebb fiú ugyancsak a filmiparban találta meg számításait, néhány televíziós sorozaton is közösen dolgoztak színész apjával.

Giuseppe egy interjúban kulisszatitkokat is elárult. Bud Spencer és Terence Hill egyedül is sikeresek voltak, ezért egy filmbe csábítani őket nehéz és költséges feladat volt. Az első terv az volt, hogy Don Quijote és Sancho Panza történetét dolgozzák fel egyfajta új köntösben. Az előkészületek már meglehetősen előrehaladott állapotban voltak. Sőt, Dr. Jekyll és Mr. Hyde történetének feldolgozása is felmerült. Végül Terence Hill állt elő a westernkomédia ötletével.

Terence Hill főszereplő és rendező is volt egyben. Először a Don Camillo és Lucky Lucke című sorozatok néhány epizódjában kísérletezett. A Bunyó karácsonyig az egyetlen olyan alkotás, ahol Bud Spencert is dirigálhatta. Giuseppe elmondása alapján apja nagy türelemmel és tisztelettel hallgatott barátjára. Később a Doc West című spagettiwesternben, illetve a Nevem: Thomasban is ő ült a rendezői székbe.

A legendás színészpáros összesen 18 filmben szerepelt egymás mellett. A Bunyó karácsonyig volt az utolsó.

Bujtor István ebben kölcsönözte utoljára a hangját Bud Spencernek. Bár csak 15 évvel később hunyt el, a feladatot többé nem vállalta.

Az Ifjabb Mosest alakító Jonathan Tuckernek ez volt a legelső filmje, amely olyan jól sikerült, hogy meg is alapozta vele karrierjét. Azóta olyan hollywoodi produkciókban tűnt fel, mint a Texasi láncfűrészes gyilkos, a Charlie angyalai vagy a Westworld.

A film amerikai–olasz–német koprodukció. Angolul a címe Troublemakers, németül Die Troublemaker, azaz Bajkeverők. Olaszul Botte di Natale, vagyis Karácsonyi verekedés.

Bemutatása után nem szerepelt túl jól a mozikban, mindössze 742 millió lírát hozott, gyorsan le is vették a vásznakról. A külföldi vetítéseknek hála végül legalább a saját költségeit fedezte.

Az IMDb listáján tízből mindössze hat pontot szerzett a film (Magyarországon 6,6-os az átlag). A Rotten Tomatoes oldalon pedig 35 százalékon áll. Ettől függetlenül a rajongók nagy kedvence, a televíziók minden évben többször műsorra tűzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 21:00, vasárnap | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,