Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 23. 07:23, hétfő | Bulvár
Forrás: mno.hu / MTI

Bruce Willis lerohanja Budapestet

Bruce Willis lerohanja Budapestet

Filmforgatás miatt hétfőtől kezdődően május 14-ig több alkalommal is forgalomkorlátozásra, utcalezárásokra kell számítani a főváros több pontján – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

„A BKK örömmel vett részt a Bruce Willis főszereplésével készülő, 'A Good Day to Die Hard' című film forgatásának előkészületeiben, hiszen a Fővárosi Önkormányzat és a BKK is fontosnak tartja és örömmel látja, hogy Budapest egyre több nagyszabású produkciónak szolgál helyszínként” – olvasható a közleményben.

A film forgatása miatt hétfőn, valamint május 6-tól 14-ig a Szabadság tér környékén, hétfőn és kedden a VII. kerületben, a Vörösmarty utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán, valamint a Jósika utca Csengery utca és Izabella utca közötti szakaszán lesz forgatás. Emiatt a környező utcákat lezárják, a területen belül csak az ott lakók közlekedhetnek gyalogosan, a helyszínt biztosító kísérettel.

Május 3-án leáll az élet

A forgatás április 29-én, vasárnap a Városligeti fasorban folytatódik, a felvételek idején a Dózsa György úton néhány perces forgalommegállítások várhatók. A legnagyobb mértékű korlátozásra május 3-án kell számítani, aznap este 8 órától másnap reggel 6 óráig teljesen lezárják egyebek mellett a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Arany János utca között, a Révay utcát, a Dobó utcát, valamint a Káldy Gyula utca és az Ó utca egy-egy szakaszát.

A forgatás ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky út forgalmát észak felől a Podmaniczky utca–Nagymező utca–Kálmán Imre utca csomópontban, dél felől az Andrássy út–József Attila utca csomópontban terelik el, a 109-es autóbuszok pedig terelőútvonalon közlekednek, így nem érintik az Arany János utca és a Podmaniczky utca megállót. Az erre közlekedő éjszakai járatok (914, 914A, 950, 950A) ugyancsak ezen az útvonalon tesznek kerülőt.

Május 8-án az 56-osok tere Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszán lesz filmforgatás, ez idő alatt a 75-ös és a 79-es trolibusz a Váci út és a Jászai Mari tér irányába terelőútvonalon, a Hermina úton keresztül közlekedik. A 74-es trolibusz forgalmát a forgatás ideje alatt néhány percre leállíthatják – közölte a BKK.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.