Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Szeptember 19. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Bravúros balassagyarmati érem

Bravúros balassagyarmati érem

Meglepetés bronzot szerzett balassagyarmati ultrafutónk a törökországi szenior atlétikai Európa-bajnokságon. Tresó Gábor, a Kiss Árpád VDSE versenyzője a maratoni távon állt a dobogó 3. fokára, az M35-ös kategóriában.

A megyénket tavaly körbefutó versenyző korábban ultrafutó kategóriában szerepelt már világversenyen, eredményei alapján ezúttal a szenior pálya Eb-re kapott válogatott meghívást.
Már a kiutazás sem volt egyszerű Izmirbe, hiszen viszonylag későn, két hónappal a verseny előtt kapta meg a felkérést a részvételre. Mivel az utazás teljes költsége a versenyzőket terheli, ezért ezt az összeget két hónap alatt kellett kigazdálkodnia. Szállásuk egy igen szegény, mondhatni nyomor negyedben volt.
- Sajnos a verseny napjáig egyetlen nap sem volt könnyű, így gyakorlatilag a rajthoz kevés alvással álltam oda – mesélte tudósítónknak. – Az időjárás nem kedvezett, meleg párás levegő és szél nehezítette meg még jobban a futók dolgát. Életem legszörnyűbb maratonja volt, egy 10,5 kilométeres szakaszon, oda-vissza kellett futni. Az előzetes kiírásban azt ígérték, hogy minden kilométert jelölnek, de a valóságban ennek nyoma sem volt. Tehát a táv során csak a fordítóknál tudtam felmérni, hogy hogyan is állok a tervekhez képest. Mivel a teljes mezőny mindössze körülbelül 110 főből állt, ezért igen ritkán voltunk a pályán. Nekem az egész távot egyedül kellett végig futnom.
Az, hogy végül így is sikerült egyéni csúccsal célba érnem, hihetetlenül nagy visszaigazolása a befektetett munkának. A táv mintegy kétharmadáig sikerült az egyéni céljaimat tartani az irreális körülmények között, ez több mint bíztató. Az, hogy végül nem sikerült elérnem azt, amit szerettem volna, az további munkára ösztönöz, bár pontosan tudom, hogy reális körülmények között képes lehettem volna jobb időeredményre is. Eredményemet akkor kicsit csalódásként éltem meg, de ma már nagyon tudok örülni a korcsoportos Európa-bajnoki bronzéremnek, amely életem egyik, ha nem a legnagyobb sikere. Eddigi válogatott szerepléseim hagyományait tovább folytatva ismét egyéni rekordot futottam, és 3;13:00 óra alatt értem célba.
Hogy ez összejöhetett, végtelenül hálás vagyok a családomnak és az edzőmnek. Nélkülük nem sikerülhetett volna. Köszönöm!

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: ultramaraton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.