Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 22. 18:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bővíti Magyarország és Bosznia-Hercegovina védelmi együttműködését

Bővíti Magyarország és Bosznia-Hercegovina védelmi együttműködését

Bővíti a Magyarország és Bosznia-Hercegovina közötti védelmi együttműködést - jelentette be a két ország védelmi minisztere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter kiemelte, hogy Magyarország tapasztalataival segít egy olyan programot összeállítani, amellyel támogathatja Bosznia-Hercegovina euroatlanti csatlakozási törekvéseit. Ebben a dokumentumban rögzítenék például, hogy mit tett Magyarország, a Magyar Honvédség, valamint a katonák, hogy sikeres lehetett a NATO-csatlakozás.

Marina Pendes, Bosznia-Hercegovina védelmi minisztere hangsúlyozta: a regionális együttműködés azért is fontos, mert számos olyan kihívás van - például az illegális migráció, az azzal járó nehézségek, valamint az illegális fegyverkereskedelem -, amelyeket együtt kezelhetnek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.