Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 31. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Börtönbüntetést kapott a tanárt bántalmazó szülő

Börtönbüntetést kapott a tanárt bántalmazó szülő

Jogerősen két év börtönre ítélt a Balassagyarmati Törvényszék egy mátraverebélyi nőt, aki bántalmazott egy tanárt az iskolában 2011 novemberében - közölte a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Barsi József elmondta: a Salgótarjáni Városi Bíróság tavaly októberben két év börtönre ítélte Rácz Györgynét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt. A vádlott és védője akkor enyhítésért fellebbezett, de a törvényszék most helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.
A bíróság arról is rendelkezett, hogy az asszony nem bocsátható feltételes szabadságra.
A szóvivő ismertette: Rácz Györgyné 2011. november 28-án ment be a mátraverebélyi általános iskolába, ahol a tanteremben, a gyerekek szeme láttára kiabált a pedagógussal, akit térden is rúgott, majd arcon ütött. A tanár könnyebb sérüléseket szenvedett.
Az asszony azért akarta felelősségre vonni a pedagógust, mert állítása szerint korábban megverte a fiát. A nyomozás szerint a vádaskodás alaptalan volt.
A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű - már tízszer volt büntetve lopásért -, azt viszont enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy beismerő vallomást tett, és bocsánatot kért a pedagógustól.

Címkék: börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.