Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Március 23. 13:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Bontják az életveszélyessé vált lakásokat Salgótarjánban

Bontják az életveszélyessé vált lakásokat Salgótarjánban

Száztizenhét életveszélyesé vált önkormányzati bérlakás bontását készíti elő az önkormányzat Salgótarjánban.

Jelenleg négy ingatlan esetében indulhat napokon belül a munka. Székyné dr. Sztrémi Melinda, a város polgármestere a Rádió Focusnak elmondta: a városrehabilitációs programban többször megfogalmazott feladathoz még 2008-ban a Bajcsi-Zsilinszky úton láttak elsőként hozzá. A lakásonként minimun kilencszázezer forintos bontási költség miatt azonban akadoztak a munkálatok, melynek folytatására most a Start Közmunka Mintaprogram ad lehetőséget. Az első bontásra szánt épület a Salgó úti, Kohász Művelődési Otthon melletti kolónia épület lesz, melynek helyén közösen a kulturház tulajdonosával, parkolót alakít ki a város. A még álló 117 lakásban már csak tizenhat jogcímmel rendelkező lakó él, ők azok, akik eddig minden számlájukat pontosan fizették. Ezt méltányolva az önkormányzat, továbbra is az eddig fizetett lakbért kéri majd tőlük, miután átköltöznek a jobb állapotban lévő önkormányzati lakásokba. A harminc jogcímnélküli lakóval szemben azonban törvényi eljárásokat indítanak.
(Képünk illusztráció.)

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.

2024. Május 21. 08:00, kedd | Helyi

Májusi idő elszórt záporokkal.

Kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni.

2024. Május 21. 07:30, kedd | Helyi

Salgótarján - a fenyőfák politikai élete

A fenyőfák kiirtása nem politikai kérdés, de mint azt tapasztalható, így-úgy csavarva, lehet belőle akár azt is fabrikálni. Amint azt a mondás tartja: Rossz az, aki rosszra gondol. Cikkünkben itt és most,