Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Július 15. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Bölcsődét építenek Szügyben

Bölcsődét építenek Szügyben

A beruházásra több mint 110 millió forintot nyert az 1400 lakosú település önkormányzata.

A Balassagyarmathoz közeli faluban a fejlesztéstől azt remélik, hogy ösztönzőleg hat majd a fiatalok családalapítási kedvére, és ha lesz elég bölcsődei férőhely, kevesebben költöznek majd el a községből. A kétcsoportos bölcsődét egy éven belül a volt óvodaépületben alakítják ki. A fejlesztéssel kapcsolatban Soltész Miklós szociális államtitkár úgy fogalmazott: „mindazok az édesanyák, akik a helyi cégeknél dolgoznak, egy év múlva itt el tudják majd helyezni a gyerekeiket. Másik oldalról pedig egy falunak mindenképp nagy jelentőséggel bír az, hogy ha új intézmény épül, hiszen egyrészt a beszállítóknak is munkát teremt, másrészt pedig annak a hat-hét bölcsődei dolgozóknak is, akik a gyerekekkel fognak foglalkozni. Mint arról korábban már beszámoltunk hallgatóinknak, hat észak-magyarországi településen épülhet százszázalékos támogatásból a közeljövőben bölcsőde, Nógrád megyéből Szügy és Salgótarján szerepel a kedvezményezettek között.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: bölcsőde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.