Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Augusztus 15. 11:31, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Öbölátúszás a hétvégén

Öbölátúszás a hétvégén

A hétvégén rendezik meg a hagyományos Öbölátúszást Balatonfüred és Tihany között, 3 és fél kilométeres távon.

A verseny, amelyet első ízben 1992-ben bonyolítottak le ugyanitt, idén kétnapos lesz. A fő attrakció a szombaton 12:30 órára kiírt klasszikus, bárki által teljesíthető 3,5 kilométeres verseny, míg vasárnap családok és csapatok versenghetnek egymással. Németh Zsolt főszervező az MTI-nek szerdán elmondta, hogy az eseményen köszönteni akarják a londoni olimpikonokat is.
"Az Öbölátúszás résztvevői tisztelegni szeretnének a két úszó olimpiai bajnokunk, Risztov Éva és Gyurta Dániel teljesítménye előtt, elismerve az őket felkészítő, Széles Sándor vezette edzői csapat érdemeit is. A Londonban szerepeltek mindegyikét meghívtuk, közülük Gyurta Gergely biztosan elindul az Öbölátúszáson is, amelynek résztvevőire az előrejelzések szerint jó idő, kellemes hőfokú víz vár" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.