Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 12. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Biztonságos közlekedés a húsvéti ünnepek alatt

Biztonságos közlekedés a húsvéti ünnepek alatt

A rendőrség 2017. április 13. és 2017. április 18. közötti időszakban Nógrád megyében is fokozott közterületi jelenléttel biztosítja a biztonságos közlekedést.

Idén a húsvéti időszak is hosszabbra nyúlik, a családi összejövetelek, rokonlátogatások mellett számtalan szabadidős rendezvényt is felkeresnek ilyenkor a családok, ami a közúti forgalom megnövekedésével is jár.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai a polgárőr egyesületek tagjaival együttműködve 2017. április 13. és 2017. április 18. közötti időszakban fokozott közterületi jelenléttel, szükséges esetben forgalomirányítással segítik a közlekedés résztvevőit. Fő cél a balesetmentes és zavartalan közlekedés biztosítása.

Ebben az időszakban több gyalogosra és kerékpárosra is számítani kell a közutakon, de a települések belterületén akár csoportokban is közlekedhetnek a gyalogosok. A járművezetők kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék ki az úton közlekedő járókelőket, illetve az egy nyomon haladó járműveket. A kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára a láthatósági mellény használata korlátozott látási körülmények között és lakott területen kívül kötelező.

Ne feledjék, a láthatóság életet menthet!

Kiemelten fontos a húsvéti időszakban is, hogy a járművezetők a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszesital fogyasztásától, illetve őket a vendéglátóik ne is kínálják alkohol tartalmú itallal. Amennyiben mégis alkoholfogyasztás mellett dönt a járműve vezetését csak olyan személynek adhatja át, aki vezetésre alkalmas állapotban van, megfelelő vezetői engedéllyel és rutinnal rendelkezik a vezetéshez.

Kellemes húsvéti ünnepeket és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.