Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2022. Augusztus 10. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Biztonságban Szécsényben és Hollókőn is

Biztonságban Szécsényben és Hollókőn is

Kedvelt turisztikai célpontokon és kirándulóhelyeken találkozhattak a bűn- és baleset-megelőzési szakemberekkel az érdeklődők.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a napokban Szécsény történelmi belvárosában és az UNESCO világörökség listáján szereplő Hollókőn várták a gyermekeket és a felnőtteket. A szakemberek a turisztikai szezonra való tekintettel felhívták a lakosság figyelmét az ingatlanok vagyonbiztonságára, és értékeik megóvására. A gépjárműfeltörés megelőzése érdekében kérték az érdeklődőket, hogy ne hagyjanak értéket a gépkocsiban, járműveik ajtaját akkor is zárják be, ha csak rövid időre távolodnak el.

A rendőrök a balesetek megelőzése érdekében felhívták a gépjárművezetők figyelmét a nyári melegben történő közlekedés veszélyeire. Fontos, hogy fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban! Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessék ki, menet közben használjanak légkondicionálót, vagy gondoskodjanak a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a Rendőrség Határvadász Ezredébe szerződéses határvadásznak történő jelentkezés lehetőségéről, a szolgálatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, az illetményről és az egyéb juttatások mértékéről. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata folyamatosan fogadja a benyújtott jelentkezéseket.

A rendőrök munkáját iskolaőrök is segítették akik hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat, szórólapokat és bűnmegelőzési kiadványokat adtak át részükre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 15:10, péntek | Helyi

KÖZÖSEN SALGÓTARJÁN KÖZBIZTONSÁGÁÉRT

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

2022. Szeptember 30. 14:55, péntek | Helyi

Európai uniós támogatásból valósul meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. december 27. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.5.1-16 kódszámú, „Önkormányza

2022. Szeptember 30. 13:22, péntek | Helyi

Drónnal mindent látnak a rendőrök

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

2022. Szeptember 30. 10:33, péntek | Helyi

Fiktív őrző-védő céget szűrt ki a vizsgálat

A NAV kockázatelemzés után kezdett vizsgálni egy társaságot, amely havonta nagy összegű számlát fogadott be őrzés-védelmi tevékenységről és távfelügyeleti szolgáltatásról. Az ellenőrzés megállapította, hogy valós szolgáltatásn