Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2019. Október 30. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Biztonságban mindenszentek és halottak napján is

Biztonságban mindenszentek és halottak napján is

A Nógrád megyei rendőrök is megkülönböztetett figyelmet fordítanak a kegyelet napjaira.

Közeledik a mindenszentek és halottak napja, a halottakról való megemlékezés időszaka, amikor felkeressük hozzátartozóink sírját, hogy a kegyelet virágaival díszítsük és meggyújtsuk az emlékezés lángját.

A nyugodt megemlékezés érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg alábbi tanácsainkat:

  • Ne hagyják őrizetlenül táskájukat! Figyelmetlenségüket kihasználhatják a tolvajok, még ha csak rövid időre fordulnak, vagy távolodnak el csomagjaiktól, illetve ha épp gyertyát gyújtanak, vagy a sírhely környékét rendezik!
  • Csak annyi pénz, illetve olyan érték legyen Önöknél, amire feltétlenül szükségük van! Telefonjaikat, pénztárcájukat, illetve bankkártyáikat csak szükség esetén vigyék magukkal, azokat zárható, lehetőleg belső zsebben tartsák!
  • Lehetőleg a kijelölt parkolóban és jól megvilágított, biztonságos helyen álljanak meg gépjárművükkel!
  • Járműveiket minden esetben zárják le és ellenőrizzék, hogy az ajtók, ablakok valóban bezáródtak, a riasztót kapcsolják be, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki az autóból!
  • Soha ne hagyjanak a gépkocsiban értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, GPS, stb.)! Ne feledjék, hogy a járműben, látható helyen hagyott táskáról, kabátról csak Önök tudhatják, hogy nincs benne érték!

Zavartalan, békés, nyugodt ünnepeket kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)