Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2021. Október 05. 12:47, kedd | Helyi
Forrás: police

Biztonság napja - Rimóc

Biztonság napja - Rimóc

A rendőrök a helyi általános iskolás diákok részére tartottak előadássorozatot és játékos foglalkozásokat.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a napokban – a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Belügyminisztérium Miniszterelnöki Biztosi Titkárságával közös szervezésben – a rimóci Szent István Általános Iskola diákjainak tartottak több helyszínen előadásokat. A biztonságos közlekedés érdekében a rendőrök a gyerekek részére játékos feladatok megoldásával ismertették a kerékpározás legfontosabb közlekedési szabályait, a kerékpár kötelező felszereléseit, valamint a diákok ügyességi akadálypályán mérhették fel tudásukat. A szakemberek felhívták a figyelmet a 112-es segélyhívó szám helyes használatára, majd a résztvevők előadást hallhattak a felelős állattartás szabályairól.

A rendőrök a foglalkozások során felhívták a fiatalok figyelmét a rendszeres testmozgás fontosságára és sportverseny keretében a diákok megismerhették saját fizikai erőnlétüket is. A rendezvényen az egyenruhások a gyerekek körében népszerűsítették a rendőri hivatásukat, beszélgettek a szakmáról és az ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak.

A gyerekek a rendezvényen hasznos tapasztalatokat szerezhettek, valamint a szervezők és a rendőrök jóvoltából az előadásokhoz kapcsolódó ajándékokkal térhettek haza.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 15:06, péntek | Helyi

Forgalmirend-változások Salgótarjánban és Balassagyarmaton

Az október 23-ai ünnepi megemlékezések és rendezvények miatt Salgótarjánban és Balassagyarmaton útlezárásra és forgalomkorlátozásra kell számítani.

2021. Október 22. 13:28, péntek | Helyi

A bujáki önkormányzati épület energetikai korszerűsítése

2021. Október 21. 14:50, csütörtök | Helyi

Egyeztetés a közbiztonságról

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője és a rendőrkapitányságok vezetői Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Szécsényben találkoztak a járások polgármestereivel.

2021. Október 21. 13:37, csütörtök | Helyi

Bíróság elé áll a sérült gyerekeket magukra hagyó sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ellen a 22 éves Nógrád megyei férfi ellen,