Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Július 21. 10:54, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bizonytalan a zöldségszezon

Bizonytalan a zöldségszezon

Egyelőre nem tudni, mekkora kárt okoztak a szabadföldi zöldségekben a hét végi viharok és a heves esőzések - olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

A lap a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezetre hivatkozva azt írta, hogy néhány mélyebb fekvésű területen megállt a víz, ott az a kérdés, hogy mennyi ideig marad a terület elöntve.

Tavaly volt olyan csemegekukorica-tábla, amelyet félméteres magasságban öntött el az ár, de mivel hamar levonult, az állomány különösebben nem károsodott - áll a cikkben.

A lap összeállítása szerint a hideg és a meleg egyaránt gondot okozott a termesztőknek. A hideg miatt például késett a sárgarépa és a hagyma vetése, a hőség viszont nem tett jót a zöldborsónak.

A szakmai szervezet szerint is fontos lenne a belföldi zöldségfogyasztás növelése, ennek a törekvésnek azonban gátat szabnak a magas árak. A KSH adatai szerint egy év alatt 17 százalékkal drágult az átlagos zöldségkosár - olvasható a cikkben.

Címkék: zöldség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.