Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Február 05. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Bíróság előtt felelhet

Bíróság előtt felelhet

Áruházba, családi házba tört be, egy sértettől a pénztárcáját akarta erőszakkal elvenni a 32 éves bujáki nő, aki ellen a folyamatban lévő eljárást vádemelési javaslattal fejezte be a hatóság.

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 3 rendbeli lopás bűntett és 1 rendbeli rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást P. Sz. 32 éves bujáki lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2015. június 22. és 2015. június 26. közötti időben egy szurdokpüspöki családi ház beüvegezett, zárt teraszának műanyag tetejét megbontotta, egy táblát kiemelt a helyéről, majd a házba bejutva minden helységben kutatást végzett. Az épületből különféle háztartási eszközt, használati tárgyat, üveg és porcelán készletet, babakocsit, tisztálkodási szereket tulajdonított el.

A 32 éves nő megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2015.október 3-án egy pásztói buszmegállóban egy nő kezéből a pénztárcát megkísérelte kitépni. A sértett a pénztárcát nem engedte el, a földre esett és segítségért kiabált. A gyanúsított cselekményét ezt követően hagyta abba. A 23 éves nő 2015. november 4-én egy pásztói áruház oldalsó üvegét betörte, majd onnan nagy értékű ruhaneműt tulajdonított el. A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei egy buszmegállóban őt elfogták, az eltulajdonított tárgyakat lefoglalták. Pár nappal később hasonló módszerrel egy másik áruházba ment be, ahol különféle lábbelit készített össze, melyeket a járőrök kiérkezése miatt már eltulajdonítania nem sikerült. A rendőrök P. Sz.-t a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt.

A hatóság a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő 23 éves nő ellen folytatott eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Pásztói Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.