Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2012. Január 24. 13:13, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Bíróság előtt a gyújtogató asszony

Bíróság előtt a gyújtogató asszony

Előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja a megyei ügyészség azt az 58 éves nőt, aki tavaly márciusban tüzet okozott egy kisvárdai társasházban.

A büntetőperben kedden tartott tárgyalást a Nyíregyházi Törvényszék.

A vádirat szerint a nő és élettársa kapcsolata az után romlott meg, miután a férfi találkozott korábbi szerelmével, s nem ment vissza élettársához. A vádlott 2011. március 5-én összepakolta a férfi ruháit, majd azokat az egyik kisvárdai társasházban élő barátnő lakásához vitte, a ruhacsomót a bejárati ajtó elé tette és meggyújtotta.

A sűrű füst elárasztotta a társasház második és harmadik emeletét, nagyobb tűz azonban nem keletkezett. A lakásban tartózkodó asszonyt enyhe fokú füstmérgezéssel szállították kórházba, a szintén a lakásban lévő férfi, illetve a ház többi lakója nem szorult ellátásra.

A vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen, sok embert veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség. Az asszony beismerő vallomást tett, tettét féltékenységgel indokolta. A tárgyalás tanúk meghallgatásával február 28-án folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.

2023. Január 05. 11:41, csütörtök | Kék hírek

Egy bakonyi faluban találtak rá a rendőrök a Szlovákiából eltűnt 15 éves lányra

Egy szlovák állampolgár eltűnéséről tájékoztatta a rendőrséget a külföldi társszerve. A fiatal lány nyugtalanító eltűnését édesapja jelentette be 2023. január 3-án.

2023. Január 04. 16:18, szerda | Kék hírek

Győrbe ment bulizni szilveszterkor a 24 éves Barbara, azóta nem látták

Utoljára életjelet 2023. január 1-jén a hajnali órákban adott magáról, amikor ismeretlen személy telefonjáról felhívta az édesanyját.

2022. December 20. 17:36, kedd | Kék hírek

Bűnszervezetet számolt fel a TEK Pápán

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt.