Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2011. November 17. 14:19, csütörtök | Helyi
Forrás: NMRFK/infonograd

Bíróság előtt a fatolvajok

Bíróság előtt a fatolvajok

Fatolvajokat ítélt el gyorsított eljárással a bíróság.

2011. november 15-én reggel a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Zabar község külterületén tetten értek egy személyt, akik kézifűrésszel vörösfenyőt és akácfát vágott ki eltulajdonítási szándékkal. Az intézkedés során megállapították, hogy a 24 éves férfi társával, egy 50 éves zabari férfival követte el a cselekményt, aki a rendőrök kiérkezése előtt vitte haza a már kivágott fát.
A mintegy 2300 forint értékű fát eltulajdonító személyeket a járőrök a rendőrkapitányságra előállították, és tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentették. Az ügyben a hatóság őrizetbe vette az elkövetőket és velük szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményezett, mely során a bíró 7-7 nap elzárásra büntette őket.
Diósjenő külterületén ugyanezen a napon délután a szolgálatot teljesítő rendőrök két személyt igazoltattak, akik egy kiskocsin különböző méretű akácfát, fenyőt és hegyi juharfát toltak. A férfi és élettársa a fa eredetét nem tudták igazolni, azt a község külterületén található erdőből hozták. A rendőrök adatgyűjtés keretében felkutatták az erdőterület tulajdonosát, aki fakitermelésre senkinek nem adott engedélyt.
A 45 éves férfit a járőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben szabálysértés elkövetése miatt jártak el és bírósági elé állították. A bíró büntetésül húszezer forint pénzbírságot szabott ki.

Címkék: fatolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.