Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 17. 14:19, csütörtök | Helyi
Forrás: NMRFK/infonograd

Bíróság előtt a fatolvajok

Bíróság előtt a fatolvajok

Fatolvajokat ítélt el gyorsított eljárással a bíróság.

2011. november 15-én reggel a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Zabar község külterületén tetten értek egy személyt, akik kézifűrésszel vörösfenyőt és akácfát vágott ki eltulajdonítási szándékkal. Az intézkedés során megállapították, hogy a 24 éves férfi társával, egy 50 éves zabari férfival követte el a cselekményt, aki a rendőrök kiérkezése előtt vitte haza a már kivágott fát.
A mintegy 2300 forint értékű fát eltulajdonító személyeket a járőrök a rendőrkapitányságra előállították, és tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentették. Az ügyben a hatóság őrizetbe vette az elkövetőket és velük szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményezett, mely során a bíró 7-7 nap elzárásra büntette őket.
Diósjenő külterületén ugyanezen a napon délután a szolgálatot teljesítő rendőrök két személyt igazoltattak, akik egy kiskocsin különböző méretű akácfát, fenyőt és hegyi juharfát toltak. A férfi és élettársa a fa eredetét nem tudták igazolni, azt a község külterületén található erdőből hozták. A rendőrök adatgyűjtés keretében felkutatták az erdőterület tulajdonosát, aki fakitermelésre senkinek nem adott engedélyt.
A 45 éves férfit a járőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben szabálysértés elkövetése miatt jártak el és bírósági elé állították. A bíró büntetésül húszezer forint pénzbírságot szabott ki.

Címkék: fatolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.