Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2011. November 17. 14:19, csütörtök | Helyi
Forrás: NMRFK/infonograd

Bíróság előtt a fatolvajok

Bíróság előtt a fatolvajok

Fatolvajokat ítélt el gyorsított eljárással a bíróság.

2011. november 15-én reggel a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Zabar község külterületén tetten értek egy személyt, akik kézifűrésszel vörösfenyőt és akácfát vágott ki eltulajdonítási szándékkal. Az intézkedés során megállapították, hogy a 24 éves férfi társával, egy 50 éves zabari férfival követte el a cselekményt, aki a rendőrök kiérkezése előtt vitte haza a már kivágott fát.
A mintegy 2300 forint értékű fát eltulajdonító személyeket a járőrök a rendőrkapitányságra előállították, és tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentették. Az ügyben a hatóság őrizetbe vette az elkövetőket és velük szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményezett, mely során a bíró 7-7 nap elzárásra büntette őket.
Diósjenő külterületén ugyanezen a napon délután a szolgálatot teljesítő rendőrök két személyt igazoltattak, akik egy kiskocsin különböző méretű akácfát, fenyőt és hegyi juharfát toltak. A férfi és élettársa a fa eredetét nem tudták igazolni, azt a község külterületén található erdőből hozták. A rendőrök adatgyűjtés keretében felkutatták az erdőterület tulajdonosát, aki fakitermelésre senkinek nem adott engedélyt.
A 45 éves férfit a járőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben szabálysértés elkövetése miatt jártak el és bírósági elé állították. A bíró büntetésül húszezer forint pénzbírságot szabott ki.

Címkék: fatolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 21:48, hétfő | Helyi

Karácsony, Hanuka, Szaturnália,... – Nem véletlen, hogy minden vallás nagy ünnepe

a decemberi időszakra esik. Az északi féltekén december 21-én (időnként 22-én) van az év leghosszabb éjszakája. Az emberiség történelmében ilyentájt kiemelt ünnepeket tartottak,

2023. December 04. 21:27, hétfő | Helyi

4 óriási tévhit a karácsonyról, amit a legtöbben rosszul tudnak

Már kisgyermekkortól kezdve hallunk karácsonyhoz kötődő történeteket, szóljanak azok Jézus születéséről vagy Szent Miklósról, aki az angolszász kultúrában már csak Santa Clausként ismert.

2023. December 04. 19:23, hétfő | Helyi

KI A TÉLAPÓ? Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát - mutatjuk a válaszokat...

Kedves salgótarjáni InfoNógrád olvasók, nagyon örülök, hogy üdvözölhetlek benneteket itt! Mint virtuális asszisztens, itt vagyok, hogy segítsek nektek mindenféle kérdéssel vagy információval kapcsolatban...

2023. December 04. 19:18, hétfő | Helyi

Honnan származnak az adventi hagyományok?

Az adventi szokásokat mindenki jól ismeri. A legtöbb családban ma is hagyomány többek között a gyertyagyújtás és a kalendárium bontogatása. De vajon mennyire ismerjük ezeknek a szokásoknak az eredetét?