Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 17. 14:19, csütörtök | Helyi
Forrás: NMRFK/infonograd

Bíróság előtt a fatolvajok

Bíróság előtt a fatolvajok

Fatolvajokat ítélt el gyorsított eljárással a bíróság.

2011. november 15-én reggel a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Zabar község külterületén tetten értek egy személyt, akik kézifűrésszel vörösfenyőt és akácfát vágott ki eltulajdonítási szándékkal. Az intézkedés során megállapították, hogy a 24 éves férfi társával, egy 50 éves zabari férfival követte el a cselekményt, aki a rendőrök kiérkezése előtt vitte haza a már kivágott fát.
A mintegy 2300 forint értékű fát eltulajdonító személyeket a járőrök a rendőrkapitányságra előállították, és tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentették. Az ügyben a hatóság őrizetbe vette az elkövetőket és velük szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményezett, mely során a bíró 7-7 nap elzárásra büntette őket.
Diósjenő külterületén ugyanezen a napon délután a szolgálatot teljesítő rendőrök két személyt igazoltattak, akik egy kiskocsin különböző méretű akácfát, fenyőt és hegyi juharfát toltak. A férfi és élettársa a fa eredetét nem tudták igazolni, azt a község külterületén található erdőből hozták. A rendőrök adatgyűjtés keretében felkutatták az erdőterület tulajdonosát, aki fakitermelésre senkinek nem adott engedélyt.
A 45 éves férfit a járőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben szabálysértés elkövetése miatt jártak el és bírósági elé állították. A bíró büntetésül húszezer forint pénzbírságot szabott ki.

Címkék: fatolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.