Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 07. 14:58, hétfő | Helyi
Forrás: NMRFK

Bíróság elé kerülhet az állatkínzó

Bíróság elé kerülhet az állatkínzó

A gyanúsított a fekete színű keverék felnőtt szuka kutyát nyakon szúrta, ismeretlen eszközzel több alkalommal fejen ütötte, majd egy acélsodrony kötéllel meg akarta fojtani.

Állatkínzás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy salgótarjáni személlyel szemben, aki a lakossági bejelentés szerint a város szélén 2011.október 4.-én este bántalmazott egy kutyát.
A 42 éves férfi a helyszínre érkező rendőrök felszólítására hagyta abba jogsértő cselekményét. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított a fekete színű keverék felnőtt szuka kutyát nyakon szúrta, ismeretlen eszközzel több alkalommal fejen ütötte, majd egy acélsodrony kötéllel meg akarta fojtani.
Az állatorvos elsődleges vizsgálata során megállapította, hogy az állat sérülései alapján a bántalmazás a kutyának különös szenvedést okozott és alkalmas volt arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza. A kutyát az orvos elsősegélyben részesítette és további vizsgálat céljára elszállította.
A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították majd gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás – mely során a hatóság gyorsított eljárásban kívánja bíróság elé állítani az állatkínzót - jelenleg szakértő bevonásával folyik. A hatályos büntetőtörvénykönyv szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetéséért akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhet.

(Képünk illusztráció.)

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX törvény alapján a bíróság elé állítás feltételei:
517. § (1) Az ügyész a terheltet a gyanúsítottként történő kihallgatásától számított harminc napon belül bíróság elé állíthatja, ha
a) a bűncselekményre a törvény nyolcévi szabadságvesztésnél nem súlyosabb büntetést rendel,
b) az ügy megítélése egyszerű,
c) a bizonyítékok rendelkezésre állnak,
d) a terheltet tetten érték, vagy a bűncselekmény elkövetését beismerte.
(2) Ha a bíróság elé állítás (1) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott feltételei fennállnak, tettenérés esetén az ügyész a terheltet a bűncselekmény elkövetésétől számított harminc napon belül bíróság elé állítja.
(3) A magánvádló, illetőleg a pótmagánvádló a terhelt bíróság elé állítását nem indítványozhatja.

Címkék: állatkínzás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.