Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. Október 21. 13:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Bíróság elé áll a sérült gyerekeket magukra hagyó sofőr

Bíróság elé áll a sérült gyerekeket magukra hagyó sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ellen a 22 éves Nógrád megyei férfi ellen,

aki vezetői engedély nélkül okozott balesetet, a kiskorú sérülteket pedig a helyszínen magukra hagyta.

A vád szerint a férfi – akinek nincs jogosítványa – 2021 januárjában nevelőapja forgalomból kivont gépkocsijával vásárolni indult, vele tartott két rokona, egy 17 és egy 15 éves fiú.

A vádlott a téli útviszonyokhoz képest gyorsan hajtott, a gépkocsi ezért Vanyarc lakott területén megcsúszott, egy villanyoszlopnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott.

A baleset után a vádlott a hátul utazó fiúval kisegítette a jobb első ülésből a másik utast, majd bekísérte őket egy rokona közeli házába, ahol a vérző és fájdalomra panaszkodó utasait a ház tulajdonosaira bízta, majd ismeretlen helyre távozott.

A fiúkat mentők szállították kórházba, mert a baleset következtében mindketten zúzódásos sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a gépkocsi vezetője ellen két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a Pásztói Járásbíróságon; vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a vádlott közúti járművezetéstől való eltiltását, valamint a közel 50.000,- forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

A rendőrség a könnyű sérülésekkel járó közlekedési baleset okozása, és a forgalomból kivont jármű jogosítvány nélküli vezetése miatt szabálysértési feljelentést tett a sofőr ellen, akinek a villanyoszlopban okozott kárt is meg kell majd térítenie.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 25. 13:30, csütörtök | Helyi

Ülést tartott a Nógrád Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal

2021. November 25. 10:09, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

2021. November 25. 09:58, csütörtök | Helyi

„Jó lesz a nyaklánc meg a gyűrű is!” – mondta a házaló, és vitte is az aranyat

A Pásztói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 62 éves paplanokkal házaló hatvani nő ellen, aki egy mozgásában korlátozott idős asszonytól tulajdonított el aranyékszereket.

2021. November 23. 11:56, kedd | Helyi

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

A Nógrád Megyei Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával trükköztek annak érdekében,