Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Szeptember 23. 19:15, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI/CSOBA PÉTER

Birkózó-vb - Fritsch Róbert ezüstérmes!

Birkózó-vb - Fritsch Róbert ezüstérmes!

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Az olimpia műsorán nem szereplő kategória 2022-es magyar Európa-bajnoka pénteken előbb az üzbég Zsamol Zsumbajevet, majd a címvédő szerb Ali Feizollah Arsalant verte, az elődöntőben pedig a japán Harada Singót is felülmúlta.


Fritsch pénteken a döntővel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy riválisával, a francia Ibrahim Ghanemmel két kőkemény meccset vívott eddig, de mindkétszer nyerni tudott, így bízott az újabb sikerben.
A fináléban gyorsan láthatóvá vált, hogy egyenlő erők küzdenek a szőnyegen. Az állóharcban egyik fél sem tűnt egyértelműen jobbnak a másiknál. A bíróknak azonban választaniuk kellett és ők úgy ítélték meg, hogy a BHSE sportolója a passzívabb, ezért őt figyelmeztették (0-1).
Ghanem így parterhelyzetből kezdeményezhetett, ám hiába próbált több alkalommal is pörgetni, a magyar keményen védekezett, így nem volt értékelhető akció.
A szünetig a korábbiakhoz hasonló küzdelem folyt a szőnyegen, majd a pihenőt követően mindkét birkózó komoly energiákat mozgósított. Fritsch azért, hogy leküldethesse ellenfelét, Ghanem pedig éppen ennek elkerülése érdekében. A küzdelemben valamivel a magyar tűnt meggyőzőbbnek, de 40 másodperc után a francia előre billentette, Fritsch ekkor kézzel kitámasztott, de a következő pillanatban fájdalmasan kapott az ujjaihoz, Ghanem pedig ezt kihasználva mögékerült (0-3).
Fritschnek láthatóan komoly fájdalmai voltak, de lentről jól védekezett, majd egy rövid ápolás után folytatta a küzdelmet és mindent megtett, hogy akciót csináljon, ám nem járt sikerrel, így 3-0-ra elveszítette a mérkőzést.
"Szomorú vagyok. Annál az esetnél szerencsétlenül támasztottam le és rossz irányba mozdult el az ujjam. Azt éreztem, hogy ha ott rendesen le tudok támasztani, akkor abból visszajövök és még bőven partiban lettem volna" - nyilatkozta a vegyeszónában a BHSE kötöttfogásúja hozzátéve, hogy a meccs során később még egyszer komoly fájdalmat érzett az ujjában. Ugyanabban, amelyik tavaly is okozott neki kellemetlenségeket, amikor olyan fertőzés volt rajta, hogy nem tudott vele fogni. "Az ezüstérem egyszer biztos szépen fog majd csillogni, de most nagyon rosszul esik."

Fritsch Róbert a magyar küldöttség második érmét nyerte a vb-n azután, hogy Muszukajev Iszmail kedden aranyérmes lett a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában.
A világbajnokság zárónapján, vasárnap Váncza István (67 kg) a vigaszágon, a már olimpiai kvótát nyert Losonczi Dávid pedig a 87 kilogrammos súlycsoport döntőjében lép szőnyegre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 17:55, szombat | Helyi sport

Felküldtek egy drónt a Mount Everest fölé, és fel is ment szépen 8848 méterre.

A kínai DJI posztolt egy videót, amit egy Mavic 3 Pro drón rögzített a Mount Everestnél.

2024. Július 13. 10:15, szombat | Helyi sport

Atlétikai Gyémánt Liga - Világcsúcs női 2000 méteren.

Az ausztrál Jessica Hull világcsúcsot futott női 2000 méteren az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat pénteki, monacói állomásán.

2024. Július 13. 09:00, szombat | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyarország harmadik lett a Nemzetek Díja budapesti elődöntőjében.

A holland csapat végzett az első helyen pénteken a Nemzetek Díja csapatverseny elődöntőjében a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupán, a magyarok harmadikként zártak.

2024. Július 13. 08:49, szombat | Helyi sport

Öttusa Eb - Tamás és Bereczki csatlakozott Koleszárhoz, három magyar a férfiak döntőjében.

Koleszár Mihály után a második elődöntős csoportból Tamás József és Bereczki Richárd jutott fináléba a budapesti öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében.