Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Szeptember 18. 11:45, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI/CSOBA PÉTER

Birkózó-vb - Dollák nyolcaddöntős, Juhász a vigaszágon búcsúzott.

Birkózó-vb - Dollák nyolcaddöntős, Juhász a vigaszágon búcsúzott.

A nők 59 kilogrammos kategóriájában szereplő Dollák Tamara magabiztos győzelemmel kezdett és bejutott a nyolcaddöntőbe.

A program első párjában szólították szőnyegre a két év kihagyás után idén visszatérő Juhászt, aki vasárnap szép győzelemmel kezdett, majd kikapott kazah riválisától. Rizabek Ajtmuhan később aztán a fináléig meg sem állt, ezzel vigaszágra segítve legyőzöttjeit.
A 28 éves magyar birkózónak hétfőn a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes Fejzullah Aktürkkel kellett megküzdenie. Juhász a meccs első menetében egyenrangú partnere volt a töröknek, igaz, Aktürk így is két kiléptetéssel és egy passzivitás ponttal 3-0-ra elhúzott. A második szakaszban aztán a kecskeméti sportoló már fáradtabbnak tűnt és a török előbb egy lendületes akcióval a hátára dobta, amivel 7-0-ra elhúzott, majd a folytatásban kiléptetéssel és mögékerüléssel elérte a technikai tushoz szükséges tízpontos különbséget.

"Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek. Úgy érzem, idén sokat tudtam előrelépni és a kategória középmezőnyének a szintjét már elértem, de a legjobbak még messze vannak, őket kell utolérni, ezért fogok dolgozni tovább" nyilatkozta búcsúja után Juhász.
Kevéssel utána a tavalyi budapesti Eb-n 57 kilóban bronzérmes Dollák Tamara következett, aki a 2022-es kontinensviadalt követően súlyos sérülés miatt egy évet kihagyott, s azóta a belgrádi az első világverseny, amin részt vesz. Az UTE birkózója ugyanakkor első meccsén nem tűnt rozsdásnak, a bolgár Dzanan Manolovát magabiztosan verte.

Dollák a találkozó első menetében is erőteljesebb volt riválisánál, akit le tudott vinni és a szünetre 3-1-es előnyt szerzett. A másodikban így a bolgár volt akciókényszerben, de a magyar sportoló nem adott esélyt neki, nagyon stabilan védekezett, ráadásul az utolsó percben egy gyönyörű levitelt is bemutatott (5-1), melyre videózást kértek a bolgárok, de az akció a zsűri számára is egyértelmű volt, így pedig Dollák Tamara végül 6-1-re győzött.

A hétfői versenynapon még további három magyar, Bognár Erika (55 kg), valamint a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) és Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) lép szőnyegre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 17:26, kedd | Helyi sport

Az online tér veszélyeire készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) és a Szerencsejáték Zrt. az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretein belül októberben együtt készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az online tér veszélyeire.

2023. Október 03. 17:19, kedd | Helyi sport

Nyolcszáz magyar fiatal nyerhet újra ingyenes európai vonatbérletet.

Szerdától újra lehet jelentkezni az ingyenes európai vonatbérletekre, az idei második pályázati körben közel nyolcszáz magyar fiatal részesülhet az ingyenes európai utazás lehetőségében.

2023. Október 03. 17:12, kedd | Helyi sport

Az Alpok után a Himalája átszelésére készül Zichó Viktor kerékpárral!

Zichó Viktor kerékpáros arra készül, hogy az Alpok után a világon elsőként hosszában átszelje a Himaláját, és az útról dokumentumfilmet is készítene.

2023. Október 03. 12:31, kedd | Helyi sport

Rali Eb - Csomós Miklós hibamentes versenyzést és dobogót vár magától.

Hiba és defektmentes versenyben reménykedik és a dobogós helyezést tűzte ki célul Csomós Miklós raliversenyző a hétvégén Nyíregyházán és környékén sorra kerülő Európa-bajnoki (ERC) futamon, a Rally Hungaryn.