Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 08. 15:35, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-BOK CSARNOK BUDAPEST

Birkózó rangsorverseny - Szenttamási Róza döntős, három magyar a bronzért folytatja.

Birkózó rangsorverseny - Szenttamási Róza döntős, három magyar a bronzért folytatja.

Az 55 kilós Szenttamási Róza döntőbe jutott, mellette pedig három magyar is bronzéremért lép szőnyegre szombaton a Polyák Imre-Varga János emlékversenyen.

A nap első hazai fellépője Szenttamási Róza volt a női 55 kilogrammosok között, aki fordulatos mérkőzésen múlta felül a kazahok kétszeres Ázsia-bajnoki bronzérmesét, Marina Sednevát.
A 20 éves magyar egy remek karelvezetésből két pontért levitte ellenfelét, de a kazah még a menet végéig egyenlített, majd 4-2-re fordított. A szünet után ismét a kazah akciózott és 6-2-re ellépett, de Szenttamási nem adta fel, lábratámadását még levédte Sedneva, de az újabb elvezetéssel már nem tudott mit kezdeni (6-4). Mindössze 21 másodperc volt az órán, amikor leküldték parterhelyzetbe Sednevát, Szenttamási pedig egy billentéssel 6-6-ra egyenlített és utoljára szerzett ponttal meg is nyerte a mérkőzést - bár az utolsó pillanatokban beszorult a lába és komoly erőket kellett mozgósítania, hogy a kazah ne tudja bebillenteni.
Szenattamási a második fordulóban 6-0-nál tussal kikapott az amerikai Amanda Martineztől, aki végül megnyerte a csoportot, így a magyar elődöntőbe jutott, ahol az 53 kilóban olimpiai kvótát szerzett moldovai Mariana Dragutan következett. Szenttamási passzivitási ponttal került előnybe, majd Dragutan parterhelyzetből bebillentette és tusveszélyes helyzetben tartotta a magyart, aki azonban felülkerekedett és végül kétvállra fektette a moldovait, ezzel bebiztosította helyét az esti 55 kilós döntőben, amelyben a lengyel Jowita Wrzesiennel csap össze.
A csepeli birkózóhölggyel egyidőben Elekes Enikőt is szőnyegre szólították. Az U17-ben és U20-ban is világ- és Európa-bajnok magyar az első menetben kétpontos hátrányba került, de a folytatásban egyenlített, majd a hajrában egy levitellel bebiztosította győzelmét az orosz U23-as világbajnok, Dinara Kudajevával szemben. Elekes a második meccsen tussal kikapott az ukránok kétszeres U23-as Eb-győztesétől, Irina Bondartól. A magyar birkózó riválisai hatalmas csatát vívtak, ettől függött Elekes továbbjutása, de az ukrán utolsó másodperces akciójával végül legyőzte az oroszt, ezzel elődöntőbe juttatva Elekest. A 65 kilós magyar a fináléba kerülésért technikai tussal kikapott a török Eb-győztes Nesrin Bastól, a harmadik helyért a kanadai Elizabeth Rowbottommal birkózhat majd az esti programban.
Ezt követően Vitek Dárius is győzelemmel kezdett, 2-1-re múlta felül a chilei világbajnoki bronzérmes Fernandez Acostát a kötöttfogásúak 130 kilós nyolcaddöntőjében. Vitek a negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes Jakobi Kadzsajával találkozott, az első menetben pedig a magyar volt az aktívabb, de parterhelyzetből nem tudott akciót végrehajatani (1-0). A második menetben a georgiai egy levitelt követően kétszer megpörgette, majd álló helyzetben fejlefogásból négy pontért eldobta Viteket és 10-1-gyel lezárta a meccset.
A 63 kilós Tóth Levente a negyeddöntőben technikai tussal kikapott az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes azeri Murad Mammadovtól.
Vitek és Tóth legyőzője is döntőbe jutott, így mindkét kötöttfogású az esti bronzcsatában lesz érdekelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.